Yardımseverler, öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için bir araya geldi

1192

Kütahya’da, öğrencilere burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla gece düzenlendi.
Düzenlenen gecede Kütahyalı sanatçı Gölge Rayan sahne alırken, geceye birçok isim katılarak bağışta bulundu.
Türkiye Yardımsevenler Derneği Kütahya Şubesi tarafından, 35 öğrencinin aylık burs ücretini karşılayabilmek için kadın sivil toplum örgütlerine yönelik Kütahya-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Gastro Keyf’te etkinlik düzenledi.

“ETKİNLİKLERİN GELİRLERİ YARDIMLAR İÇİN KULLANILIYOR”
Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan derneğin Kütahya Şube Başkanı Verda Balaban, geceye destek veren ve katılan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Derneğin 60 yıldır faaliyette olduğunu dile getiren Balaban, şunları kaydetti: “Derneğin Kütahya şubesi olarak hemen her ay gezi, kahvaltı, matine gibi bir etkinlik düzenliyoruz. 35 öğrencimiz var, bu etkinliklerimizin tamamını öğrencilerimize burs sağlamak amacıyla yapıyoruz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerimiz var onlara da yardım ediyoruz. Okullarımızda zeka atölyeleri, zeka köşeleri yapıyoruz. Yine bu anlamda bize ulaşan yardım taleplerini de değerlendirip oralara da yardımlarda bulunuyoruz.”

“BAĞIŞÇILAR İLE ÜYELERİN DESTEĞİ İLE YARDIM YAPIYORUZ”
Herhangi bir gelir getirici faaliyetlerinin olmadığını da aktaran Balaban, “Bizim bir yerden gelirimiz yok. Derneğimizin 60 üyesi var. Tamamen üyelerimizin bağış ve aidatlarıyla tüm bu saydığım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bir de bize her daim destek olan birkaç işadamımız var. Örneğin bugün, İstanbul’da yaşayan Kütahyalı işadamımız Orhan Erdem yüklü bir miktarda bağışta bulundu. Öyle şanslıyız ki yaptığımız her faaliyetimizde birileri mutlaka bize bağışta bulunuyor” diye konuştu.
Balaban, derneklerinin bu yıl 60’ıncı yılı olduğunu ve bunu da görkemli bir etkinlikle kutlayacaklarını da sözlerine ekledi.

“KÜYAHYA’YI ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKARTTIM’
Gecede sahne alan Gölge Rayan da, öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı düzenlenen gecede sahne almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Birçok gecede ve özellikle kadınlar matinesinde sahne aldığını, ancak bu tür hayır amaçlı düzenlenen gecelere herhangi bir karşılık beklemeden katıldığını anlatan Rayan, “Kütahyalıyım ve 7 yaşına kadar Merkez’deydim. Bu aralar çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Kütahya’da çok güzel şeylerin olacağını düşünüyorum. Çünkü ben Kütahya’yı alışılmışın dışına çıkarttım. Diğer sanatçılar sadece parçayı okuyordu. Ama ben dans eğitimleri ile kendimi geliştirdim. Afişlerde Gölge Rayan sahnesi değil, Gölge Rayan şov diyor. Ben bir şov yapıyorum. Katıldığım her kadın matinesi tıklım tıklım oluyor. Daha önce Gülümser Hatun Termal Otelinde 3 yıl boyunca her hafta şov yaptım. Gölge Rayan kadınlar matinesi ile ünlendi. Evliyim ve iki çocuğum var. Mutlu bir evliliğim var. Hiç boş günüm yok, Türkiye’nin her yerini geziyorum” ifadelerini kullandı.

GÖLGE RAYAN COŞTURDU
Daha önce çıkarttığı albüm ve sahnede kendisine takılan paraları yardım kurumlarına bağışlayan, birçok engelli bireye tekerlekli sandalye desteğinde bulunan Rayan, “Ben sadece insanlardan şunu istiyorum. Herkes elinden geleni yaparsa dünyanın daha güzel bir yer olacağına inanıyorum” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir