Namazlarını camide kılıp, Puanları topladılar

874

Yarı yıl tatiline giren çocukların cami ve namaz değerleriyle tanışmasını hedefleyen proje tamamlandı. 11 Ocak’tan itibaren camilere giden çocuklara puan verildi ve derecesine göre ödüllendirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan ve Tavşanlı’da 21 Cami’de uygulanan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesinde 315 çocuğa hediyeler takdim edildi.
Tavşanlı Belediyesi’nin desteklediği organizasyon Arifağa Cami’nde gerçekleştirildi. İkindi Namazı öncesi 1000 kişiye yemek ikram edilirken, Namaz sonrası 315 çocuğa futbol topu, 6-13 yaş arasında 3 kategoriye ayrılan puanlamada ilk 3 dereceye giren çocuklara da kaykay ve bisiklet hediye edildi.
Çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mustafa Güler “Haydi Çocuklar Camiye Projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en uç noktasında Allah’tan ve Hz. Muhammet’ten haberdar olmayan kişilerin, çocuklarıyla ilgili hesaba çekilmesi diye bir şey söz konusu olmayabilir. Ancak Anadolu coğrafyasında yaşayan bizlerin, kendi hesabımızla birlikte çocuklarımızın Allah korkusu, Peygamber sevgisinden meshul olduğumuzu, mahşerde bunun hesabının da sorulacağını bilmeliyiz. İnşallah çocuklarını camiye gönderen, dini eğitimine önem veren anne babalar bu hesaptan geçecektir. Tavşanlı Belediyesi olarak tüm Tavşanlı halkı adına bu etkinlikte bulunmaktan mutluyuz. Çocuklarımıza eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir