Mali destek programı Bakan Selçuk’a sunuldu

940

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri, Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı ve mesleki eğitim, genç girişimcilik ekosistemi konularını görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti.
Bakan Selçuk’a ajansın yürüttüğü, Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında sistematik bir şekilde uygulanacak 3 kademeli programının ilk ayağı “kendin yap” hareketinin başlangıcı olan ve “Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı” hakkında bilgilendirme yapılarak kendisinin görüş ve önerileri alındı.
Eğitim çağındaki çocukların algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi amacıyla “kendin yap” atölyelerinin kurulması ve bu atölyelerde görev alacak nitelikli bir eğitim kadrosunun oluşturulması, bölgedeki mevcut kodlama atölyelerinin teknolojik ve beşeri altyapısının güncel teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda iyileştirilmesi gibi önemli faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği 10 Milyon liralık bütçeli program Bakan Selçuk tarafından da uygun görülerek ülke geneline yaygınlaştırılması hususunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde çalışmalar yapılabileceğini dile getirildi.
Bakan Selçuk’a, Zafer Kalkınma Ajansı ile TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak) İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında 21 Kasım 2018 tarihinde imzalanan “Okul Çağındaki Gençlerin Tasarım, Yenilikçilik ve Üretkenlik Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” sunuldu. Bundan sonraki süreçte de mesleki eğitim ve genç girişimcilik ekosistemi ile bölgesel ölçekli başlatılan modelimizi tamamlanacağı ifade edilerek destekleri talep edildi.
Ziyarette ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki eğitime yönelik işbirliği hususu istişare edilerek hızla değişen ve dijitalleşen dünyada sanayicilerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik mesleki eğitim modeli üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Şimşek, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zübeyde Arslanoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Veli Oğuz, Program Yönetimi Birimi Başkanı Erce Şengül, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Uzmanı Ahmet Alıcı ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Demir katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir