İndirimli OSB parselleri yatırımcıları bekliyor

916

Kütahya merkezde yer alan 1. ve 2. OSB’lerde yapılan son düzenleme ile yer tahsislerinde yatırımcılara yüzde 60 oranında indirim oranı uygulanacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Kütahya merkezde yer alan Organize Sanayi Bölgelerinde yer tahsislerinde yüzde 60 indirimle tahsis yapılacak.
Konuya ilişin Zafer Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, yapılan değişikliklerin OSB’lerin yerli ve yabancı yatırımlar için cazibe merkezi haline geleceği ve düzenli sanayileşme yolunda hızla ilerleyerek Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma noktasındaki kararlılığını ortaya koyduğu belirtildi.
Karar gereği bedelsiz arsa tahsislerinde kapsamın genişletildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu karar ile birlikte OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletilmek suretiyle OSB’lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı bir şekilde kazandırılması, üretim ve istihdamın etkin şekilde arttırılması hedeflenmiştir. Buna göre; 4’ncü kademede yer alan ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecektir. 5 ve 6’ncı kademede bulunan ilçelerde mevcut “bedelsiz arsa” uygulamasına devam edilirken, 2 ve 3’ncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB’lerde uygulanan indirim oranları artırılmıştır. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip 2’nci kademe ilçeler yüzde 60’a, yüzde 60 indirim oranına sahip 3’ncü kademe ilçeler de ise yüzde 80’e çıkarılmıştır. Son değişikliklerden sonra bölgemizde yer alan aktif OSB’lerden, İscehisar Mermer İhtisas OSB, Şuhut OSB, Karahallı OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 100 indirimli olarak yani bedelsiz, Bolvadin OSB, Dinar OSB, Emirdağ OSB, Sandıklı OSB ve Gediz OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 80 indirimli, Afyon Merkez OSB, Kütahya Merkez OSB, Kütahya Merkez 2. OSB, Tavşanlı OSB, Manisa Merkez OSB, Akhisar OSB, Salihli OSB, Turgutlu 1. OSB, Uşak Merkez OSB ve Uşak Deri Karma OSB’deki parsel tahsisleri yüzde 60 indirimli olarak yapılabilecektir.”
Açıklamada ayrıca TR33 Bölgesini kapsayan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin sahip olduğu altyapı, ulaşım ve iş gücü imkanları ile yatırımcıların cazibe merkezi olma yolunda önemli adımların atıldığı bölgede bulunan Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla yatırımcılara ücretsiz danışmanlık hizmetinin verilmeye devam edildiği de kaydedildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir