Erbaş ulaşım sorunlarını bakana iletti

1033

Kütahya’nın ulaşım sorunlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a aktaran Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kütahya’nın Bursa ile bağlantılı yolunu açarsak batı illerinde yalnızca göç veren tek il olan bu tarihi şehri, Kütahya’yı kurtarmış oluruz” dedi.
KÜTAHYA’NIN TOPLAMINDA
951 MİLYONLUK KARAYOLLARI
YATIRIMI VAR
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Plan ve Bütçe Komisyonunda Kütahya’nın ulaştırma sorunlarını anlattı. Kütahya Milletvekili Erbaş Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi. “2018 yılında Kütahya’nın toplamında 951 milyonluk karayolları yatırımı var. 228 milyonluk bir gerçekleştirme bununda 48 milyonu ödenmiş şimdiye kadar yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Kütahya Gediz yolu İzmir bağlantısına kadar bitmiş durumda ancak İzmir 2. bölge sınırlarına kadar giren kısım bekliyor. Kast ettiğimiz yol Gediz yeni kent beldesinin Uşak bağlantısına kadar olan 19 km yoldur. Bu yolda duble olarak yapılırsa bizim Uşak’a bağlantımızda çok faydası olacaktır” dedi.
3,7 KM’LİK BİR TÜNEL
İNŞAATI KARARINIZ VAR
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “Sayın bakanım Gediz yolunda 66 bin 500 ve 70 bin 500 arasında 3,7 km’lik bir tünel inşaatı kararınız var. Yaklaşık 600 trilyona yapılmak istenen bu tünelin bizim için olmazsa olmaz değildir. Çünkü Kütahya’dan Gediz’e kadar olan yol yani Simav’a kadar 254 trilyona bitirdiniz. Şu anda orada birkaç ölü nokta var diye burayı 3,7 km’lik bir tünelle geçmek istiyorsunuz. Oradaki inşaat firması da yol yapan firmada işi bir an önce aceleye getirmek için tünel yerlerini kazıyarak orada faaliyete başlamak istemektedir. Fakat anlatacağım yerlere önceliğimizi verirsek vatan için millet için ve Kütahya’mız için daha hayırlı olacağına inanıyoruz” dedi.
KÜTAHYA’YI KURTARMIŞ
OLURUZ
Kütahya Milletvekili Erbaş “Sayın Bakanım Kütahya konuşmaya başlanmadan önce 4 vilayete yakın diyerek söze başlanır. Bunlar Bursa, Ankara, Antalya ve İzmir’dir. Bunlara yakın ve en önemli güzergâh Domaniç’tir. Bizim için tarihi bir özelliği vardır. Osmanlının ilk kuruluşu şu anda gündemde olan diriliş dizisinde de seyrettiğimiz Hayma Ana’nın yaşadığı yerdir. Her yıl da burada büyük şenlikler yapmaktayız. Tavşanlı Domaniç arasındaki kalan 11 kilometrelik yolun duble yol haline getirilmesi daha sonrada Domaniç’le İnegöl’e yani bizi Bursa’ya bağlayacak ticari olarak bağlayacak yolu şu anda koca yayladan geçiriyoruz. Yüksek bir rakamla ulaşan koca yaylada özellikle kışın ciddi bir şekilde yol masrafı yapmaktadır. Bu yolu açık tutabilmek için biraz önce Gediz’de 3,7 km’yi tünelle geçmek istediğiniz ve şu an ki maliyeti 600 trilyon lira harcamak istediğiniz bu bütçeyi eğer koca yaylayı geçmek için kullanırsak ticaret olarak da turizm olarak da çok büyük faydası olacaktır. Bilmiyorum görme imkânınız oldu mu? Bu yoldan Bursa’ya gitme imkânınız oldu mu? Eğer gitmediyseniz mutlaka sizleri bu yoldan Bursa’ya götürmek isteriz. Dünyanın en güzel tabiat harikalarından olduğu bir yol diye iddia ediyoruz. Aynı zamanda Bursa ve İnegöl’de ki organize sanayi bölgelerindeki aşırı yoğunluk ve oradaki metrekare fiyatlarının neredeyse 400-500 dolara ulaşmasından dolayı Kütahya- Tavşanlı ve Zafer organize sanayi bölgeleri cazip alan haline gelmiştir. Teşvikte 4. Bölge olmamızdan dolayı çünkü, birde fiyatlar TL bazında söylüyorum 15 TL ile 100 TL ama yatırımcı için olmazsa olmaz şart biliyorsunuz ulaşım, bizi eğer Bursa’ya bağlar iseniz batı illerinde yalnızca göç veren tek il olan bu tarihi şehri Kütahya’yı kurtarmış oluruz” diye konuştu. (RAMAZAN DOĞAN)




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir