“Sevdiğiniz işi yapın”

920

Vali Ahmet Hamdi Nayir, eğitimin önemine dikkat çekti, öğrencilere nasihatler verdi. Vali Nayir, “Bir işi severek yola çıkmalısınız. Anne ve babanızı da o işi yaptığınız takdirde mutlu olacağınıza ikna etmeniz lazım. Anne ve babalar da çocuklarını başarılı olacakları, sevecekleri işe yönlendirmeliler.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.
İlköğretim Haftası sebebiyle Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden 4. sınıf öğrencileri Sevde Karazeybek ile Hasan Ali Göç, Vali Nayir’e çiçek takdim etti.
Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Yıldırım Beyazıt İlkokulu Müdürü Ahmet Durgun ile okul öğretmenlerinden Murat Sarar da hazır bulundu.
“SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, eğitimin önemine dikkat çekti, öğrencilere nasihatler verdi. Vali Nayir, “İnsan hayatında eğitimin çok önemli bir yeri var. Biz, hepimiz uzun eğitim yıllarını geçirerek bugünlere kadar geldik. Sizler de aynı yolun başındasınız. İnşallah başarılı bir eğitim periyotları geçirip hayatta istediğiniz yere gelmiş olursunuz. Toplumun her ferdi, her aile için eğitim önemli. Biz geleceğimize ancak eğitilmiş insan gücüyle, güvenle bakabiliriz. Sizler de bizim umudumuzsunuz. Bir zamanlar bizler sizin yerinizdeydik. Gün gelecek sizler bizim yerimizde olacaksınız, sizin döneminizdeki öğrencilere aynı şeyleri söyleyeceksiniz. Çalıştıktan, gayret ettikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok. Öğretmenleriniz size yol gösterici olacak, aileniz sizi destekleyenler olacak. Hep birlikte başarmış olacağız. Bizim her alanda yetişmiş insana ihtiyacımız var. Fen bilimleri alanında da sosyal bilimler alanında da işini seven kişilere ihtiyacımız var. Hangi iş olursa olsun sevilerek yapıldığı takdirde mutlaka başarı elde edilir. Bu yüzden bir işi severek yola çıkmalısınız. Anne ve babanızı da o işi yaptığınız takdirde mutlu olacağınıza ikna etmeniz lazım. Anne ve babalar da çocuklarını başarılı olacakları, sevecekleri işe yönlendirmeliler. Yoksa kendi yapamadıklarını çocuklarına yaptırmamalılar” diye konuştu.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir günün anısına öğrencilere Ömer Seyfettin’in hikaye kitaplarını hediye edip yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir