Çocuk istismarını protesto için oturma eylemi

2109

Kütahya’da dört kişilik bir aile, çocuk istismarı vakalarını protesto için ellerinde pankartlarla oturma eylemi yaptı.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir aile, çocuk istismarı olaylarına dikkat çekmek için ellerinde pankartlarla oturma eylemi yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Defne ve Mehmet Akif Keşkekçi çifti ile çocukları Erdem Keşkekçi ve Gamze Nur Altınkara, “Çocuk istismarına hayır”, “İstismar değil, cinayet”, “İstismar insanlık suçudur”, “Çocuklara kıymayın” yazılı pankartlarla oturma eylemi yaptı.
Anne Defne Keşkekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir anne olarak artan istismar haberlerinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Aile olarak yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturmak ve bu konuya dikkat çekmek için izinli bir oturma eylemi gerçekleştirdiklerini anlatan Keşkekçi, şöyle konuştu:
“İstismar sadece çocuklara taciz ve tecavüzden ibaret değildir. Lütfen çocuklarımızı sahipsiz bırakmayalım. Çocuklarımızın geleceğini ellerinden almalarına izin vermeyelim. Çocuklarımızı eğitirken onların onurunu kıracak sözlerden, davranışlardan uzak duralım. Çocuklarımızı kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirelim. Çocuklarımızın kişiliklerine saygı duyalım. Anne oldunuz mu sadece kendi çocuğunuzdan sorumlu değilsiniz, dünyadaki bütün çocuklardan sorumlusunuz.”
Baba Erdem Keşkekçi ise, eşine destek olmak için eyleme katıldığını dile getirerek çocuk istismarının Türk toplumuna ve Müslüman bir ülke vatandaşına yakışmadığını, bu meselenin ortak bir toplumsal duyarlılıkla çözülebileceğini belirtti.
Keşkekçi ailesinin eylemine, vatandaşlar da destek verdi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir