Kent Konseyinin yeni başkanı Zekeriya Dağcı oldu

1212

Kütahya Kent Konseyi genel kurulu eski Belediye Kültür Sarayında gerçekleşti. Genel kurulda oy birliği ile Zekeriya Dağcı yeni başkan olarak seçildi.

Kent Konseyi eski Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan genel kurulda yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca Kütahya’ya en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve, iki yıllığına seçildiğini ve etkinliklerle dolu bir görev süreci yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Taşkın, şöyle konuştu:
“İlk yılımız genelde etkinlik kapsamlı ve odaklı bir yıl oldu. İkinci yılımızda ise proje odaklı çalışmak istedik. Ancak projelerin hepsi kısa vadeli olmadığı için uzun vadeli olduğu için birçoğunun neticesini alamadık. Yaklaşık 51 tane farklı başlıklar altında projelerimiz söz konusuydu. Bunların kısa vadede tamamlanması söz konusu değildi. Değdim gibi orta ve uzun vadede tamamlanacak projelerdi. Biz göreve geldiğimizde çalışma grubu sayısını 17’ye düşürdük. 17 çalışma grubu arkadaşımızla çalışmalarımızı yürütmek istedik. Her çalışma grubu temsilcisi arkadaşımız alanlarında en iyileriydi. Onlarla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Kaynak ve yetenek uyuşmazlığı sorunumuz oldu. Kaynaklar ile yeteneği uzlaştıramadık. Yani öz eleştiri yapmak gerekirse, birçok arkadaşımız gönüllülük esası ile çalışıyordu. Yaptığı diğer işler çok yoğun olduğundan dolayı elde etmiş olduğu yeteneği mevcut kaynaklarla uyumlaştıramadığından dolayı hedeflediğimiz sonuçlara ulaşamadık.”

Genel kurulda divan başkanlığı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise Yeni Kent Konseyi yönetimine başarılar diledi. Ertaş, “Kent Konsey gönüllü faaliyetlerdir. Remsi faaliyetler değildir. Önceki yönetimin Kütahya’da farkındalık oluşturmak açısında bir dizi faaliyetleri oydu. Memleketimize kim bir çivi çakarsa başımızın üstünde yeri vardır.Bu uğurda çalışan herkesin yanındayız.Yeni görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanlığı vazifesine seçilen Zekeriye Dağcı da, “Bundan sonra az konuşup, çok iş yapacağız” dedi ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.

Genel Kurul’da ayrıca Kütahya Kent Konseyi’nde yer alan 46 çalışma grubunun başkanlarının da seçimle belirlendiği belirtildi.

Genel kurulda, yeni yürütme kurulu üyeleri ve grupların başkanlarını belirlenirken genel kurul sonrası Kent Konseyi Başkanlığı görevine Zekeriya Dağcı getirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir