Mevlid-i Nebi Paneli düzenlendi

1206

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İslami İlimler Fakültesi ile Kütahya Müftülüğü iş birliği ile ‘Mevlid-i Nebi Paneli’ düzenlendi.

Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.
İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Aktı moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem konuşmacı oldu.

Mevlid-i Nebi Panelinin ana temasının üsve-i hasene olduğunu ifade eden İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Aktı, “Yani Allahuteala’nın resulünü bize takdim ederken kullandığı bir vasıf, güzel örnek olmak. Bir Müslümanın ulaşabilmesi ve örnek alabilmesi için en güzel bir rol model Efendimiz. Efendimiz Hz. Muhammed’in güzel örnekliği hayatın her alanında talim ve terbiyeden, samimiyetinden, insanlarla olan münasebetinden, bir aile reisi olarak örnekliğinden, ticarete kadar ubudiyet ve beşeriyet hayatımızın her safhasında ihtiva edecek kadar geniş bir devaya sahip. Maalesef bu muhtevadan nasipsiz kalmış olan günümüz dünyası onun bize bıraktığı bu engin mirastan uzak bir hayata doğru ilerlemekte. Bugün gerek din adına, gerekse dine yönelen tehditkar ve tecavüzkar bir şekilde cereyan eden ve insan onurla bağdaşmayan vahim tablolarla sık sık karşılaşıyoruz. Bu bakımdan tüm insanlık Hz. Peygamberin veladetiyle yeryüzünü kuşatan rahmet iklimine her zamankinden daha fazla muhtaç. Bu kutlu gün vesilesiyle onun rahmet iklimi ülkemizin her yerinde farklı yönleriyle ele alınıp, istifade edilecek” diye konuştu.

Moderatör Yrd. Doç. Dr. Ümit Aktı’nın açılış konuşmasının ardından ‘Güzide Örnekliğin Talim Metodu’ konulu sunumu İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir, ‘Hz. Muhammed’in Samimiyeti’ konulu sunumu İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ‘Aile Reisi Olarak Hz. Muhammed’ konulu sunumu ise İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem yaptı.

Mevlid-i Nebi Paneli Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyelerinin hediye takdiminin ardından Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan yönetiminde İslami İlimler Öğrenci korosunun hazırlamış olduğu dini musiki dinletisiyle sona erdi.
Panele Vali Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ Rektör Yardımcısı İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir