Kütahya heyetinden ‘yerli otomobil’ çıkartması

1118

Yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Kütahya heyeti Beş babayiğitten biri olan Anadolu Grup Onursal Başkanı Kamil Yazıcı ile görüştü. Heyet, Yazıcı’ya Kütahya’nın avantajlarını anlattı.

Kütahya’da günlerdir gündem olan yerli otomobilin kentte üretilmesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, KUTSO Başkanı Nafi Güral, İGM Başkanı Musa Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser’den oluşan heyet Anadolu Endüstri Holding’in onursal Başkanı Kamil Yazıcı’yı ziyaret etti.

KÜTAHYA ‘BABAYİĞİT’E ANLATILDI

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Nayir, şunları söyledi: “ İlin dinamiklerini temsilen ben Belediye Başkanımız, KUTSO Başkanımız, AK Parti İl Başkanımız, İGM Başkanımız ile birlikte bir randevu alarak Anadolu Endüstri Holding’in onursal Başkanı Kamil Yazıcı beyle bir görüşme yaptık. Öncelikle Kütahya adına bu beş baba yiğitin üstlenmiş olduğu görevde kendilerine başarılar diledik. Dedik ki önemli bir sorumluluğu aldınız sırtınıza Kütahya olarak temennimiz duamız sizinle bunu en güzel şekilde başaracağınıza inanıyoruz ve sizi bu konuda tebrik etmeye geldik dedik. Daha sonra ilimizin otomotiv sanayi konusunda gelmiş olduğu nokta 8 ayrı firmamızın 11 ayrı fabrikada otomotiv sanayi ile ilgili yapmış olduğu üretimleri var 5 bin civarında çalışanımız var ilimizde yatırımlara verilen teşvikler var sizinle ilgili bize düşen bir görev var ise hangi konu olursa olsun zevkle heyecanla onlara destek olmaya çalışacağımızı bizimde bu konuda payımızın olmasının Kütahya açısından önemli olduğunu 7-8 yıldır yeni bir başlangıç değil hem kalkınma ajansı hem de KUTSO nun bu konuda raporlarının olduğunu kendilerine dosyalar takdim ederek verdik görmüş olduğumuz henüz yolun başındalar karar verme mekanizmaları yeni harekete geçiyor.”

‘KÜTAHYA’YI DA GÖRECEKLERDİR’

Yazıcı’ya Kütahya’yı anlatan ve yerli otomobil konusunda Kütahya’nın avantajlarını içeren dsoya verdiklerini de kaydeden Nayir, “Şirket kuracaklar fizibilite yapacaklar fakat bizim vermiş olduğumuz dosya ile bizi de göreceklerini bizi de değerlendirme kapsamında alacaklarını ifade edip ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bizler için de güzel bir çalışma oldu en azından onların heyecanını paylaşmak ve Kütahya adına Kütahyalıların bu konudaki yer alma düşüncesindeki heveslerini arzularını kendilerine birebir ilettik. Burada alınmış net bir söz de yok reddedilmiş bir durumda yok ama ilimizin bu imkanları ile hevesimiz onların hevesini artıracak diye düşünüyorum. Bu projenin başarıyla bitmiş olması lazım ülkemizin bu konuda beklentilerine cevap verecek bir durum olması lazım bu beş babayiğit otomotiv sanayi ile işli dışlı hepsinin değişik tecrübeleri var kimisi bilgi teknolojiler açısından donanımlı kimisi üretim süreçlerinde donanımlı bizim de ümidimiz artarak geri dönmüş olduk. Biz girişimde bulunduk takdir onların sonuç nasıl gerçekleşecek bekleyip göreceğiz belki diğer babayiğit firmalar ile ileride görüşmeler yapacağız.” dedi.

“SÜRECİ SAKİN VE MÜCADELEYLE GÖTÜRMEK GEREKİR”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Avusturya firması geçtiğimiz günler ilimize yatırım kararı aldı. Yaklaşık 300 milyon euroluk yatırımı ilimizde yapacaklar. Onunda biz çalışmasına başladığımızda bir yıl önce başlamıştık. Dünya üzerinde 17 şehir vardı yatırım yapabilecekleri ama biz kalkınma ajansımızla çalışma yaptık bütün ilin dinamikleri ile çalışma yaptık yatırımı ilimize getirdik. Bir yıl sonra sonuç aldık. Yani bu işler bu tarz büyük işler adım adım bir araya gelerek oluyor. Onun için bugün ziyaret ettik yarın karar çıktı böyle bir şey yok onun için bu bir süreç süreci sakin dirayetli ve mücadele ederek götürmek gerekiyor. Şehrimizin özelliklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. “




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir