Mevsimin ilk karı yağdı

1071

Kütahya’da, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte mevsimin ilk karı yağdı. Yüksek kesimlerde kendini gösteren kar yağışı Domaniç ilçesinde zaman zaman özellikle sürücüleri hazırlıksız yakaladı.

Şehir merkezi ve yüksek kesimlerde gece etkili olan kar yapışı Domaniç ilçesinde, ulaşımı ve hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı vatandaşlar ise yılın ilk kar yağışının keyfini çıkardı.

Akşam saatlerinde bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kalırken, karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar kalınlığı Kocayayla mevkisinde 5 santimetreye ulaştı.

İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç yolunu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Öte yandan, bugünden itibaren güneşin yeniden yüzünü göstereceği, hava sıcaklıklarının ise en düşük eksi 3, en yüksek ise 12 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir