‘Kütahya’nın projelerini yakından takip ediyorum’

1401

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, partisinin Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ programına katıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek STK temsilcileri ile buluşan Karacan, Kütahya’nın sorunlarını ve yatırımlarını yakından takip ettiğini bildirdi.

“HIZLI TREN KONUSUNU TAKİP EDİYORUM”

Karacan, sabah saatlerinde geldiği Kütahya’da ilk olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti. Burada bir süre görüşme yapan Nayir, daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu ziyaret etti. Karacan’a belediye olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Saraçoğlu, hızlı tren konusunda destek istedi.

Çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Karacan, “Eskişehirli olmam nedeniyle Türkiye’deki ilk hızlı tren konusunu yaşayan bir iliz. Kütahya için buraya gelmeden yapılan çalışmalar konusunda ilgili kurumlarla görüşmelerde bulundum. İllerin en büyük yatırımlarından birisi Yüksek Hızlı Tren yatırımıdır. Özellikle altyapısı çok büyük maliyettir. Maliyetinden önce en önemli şey projelendirme safhasıdır. Projelendirme safhası doğru noktada olmadığı zaman muhakkak sıkıntılar yaşanıyor. Şu anda proje ile ilgili çalışmalar belli bir noktaya geldi. Devlet Demiryollarından da gerekli dokümanları aldım. İnşallah en kısa zamanda Ulaştırma Bakanımızla da görüşeceğim. Çünkü Kütahya’nın ilk taleplerinden birisinin hızlı tren olduğunu biliyorum” diye konuştu.

“2019 TÜRKİYE’NİN VE İSLAM COĞRAFYASININ BİR SEÇİM YILIDIR”

Karacan, partisinin Kütahya İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kırgınlıkların ve dargınlıkların bir tarafa bırakılarak, teşkilatın her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ve İslam coğrafyası için 2019’un önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Karacan, “2019 yılı hepimiz için önemli bir yıl olacak. 2019 yılında sadece belediye, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimimiz yok. 2019, Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının bir seçim yılıdır. Mağdurlara, mazlumlara kol kanat geren Türkiye’nin var olma, yok olma mücadelesidir.” diye konuştu.

Karacan, bunun bilincinde olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “İnsanoğlu beşer şaşar. Bazen hissiyatlarımıza yenik düşebiliriz. Bazen beğenmediğimiz kişiler olabilir, kırgınlıklar olabilir. Kişiler fanidir. Bizim için mühim olan davadır. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birer yol arkadaşıyız. Kırgınlığımız mı var? 2019’dan sonra hesabına bakarız. Ülkemizin, İslam coğrafyasının, mağdurların ve mazlumların sesi olabilmesi için 2019’daki 3 seçimi rahatlıkla atlatmamız gerekiyor. Bu nedenle birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, parti yöneticilerimizin herkesin hatası olabilir. Ama gönlü kırılanların tekrar gönlünü, kalbini almamız gerekir.”

“2019 HEDEFLERİ DORĞULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da 2019 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi: “Yeni atılım ve değişim döneminde, Kütahya’nın 2019 hedefleri doğrultusunda genel merkezimizden aldığımız bütün talimatları eksiksiz yerine getirme arzusuyla çalışıyoruz. AK Parti Kütahya teşkilatları dün olduğu gibi bugünde, Cumhurbaşkanımıza yürekten bağlıdır. Teşkilatımızın her bireyi siyasi partimizde yaptığı görevleri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu sevda ve muhabbetle yapmaktadır. Partimizi ve ülkemizi 2019 hedeflerine taşıyacak en önemli çalışmalarımızdan olan İlçe kongrelerimizi başlattık. Kütahya’mız bir medeniyet ve ilim şehridir. 15 yıldır girmiş olduğu tüm seçimlerde sadece Ege Bölgesinde değil, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde de çıkardığı oy oranıyla birinci sırada yer almıştır. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye duyduğu bağlılığı ortaya koymuştur. Bizlerin görevi oyların tamamını alana kadar devam edecek.”

STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞMA

STK temsilcileri ile ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ programında bir araya gelen Karacan, sivil toplum kuruluşlarının hem toplum için hem de siyaset için vazgeçilemez birer önemli unsur olduğunu söyledi.

Kendisinin de daha önce bir sivil toplum kuruluşunda görev aldığını hatırlatan Karacan, şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşlarının toplumumuz için ne kadar vazgeçilmez birer unsur olduğunu, siyaset için de ne kadar bize yol gösterici olduğunu bilen bir kardeşinizim. Seçilmiş insanların mensubu olduğu topluma ne kadar faydalı olduğunu bilen bir insanım. Biz, sizlerin üst kurulları ile görüşme yaptık. Şimdi de illere gidip sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini alarak sizlerle istişare edip hükümet nezdinde, tabi ki milletvekillerimiz sizlerin temsilcileri, ondan hiç bir şüphe yok ama ben genel başkan yardımcısı olarak sizlere nasıl hizmet edebiliriz, sizlerin işini nasıl kolaylaştırabiliriz, sizlerle bundan sonraki süreçte nasıl daha irtibat haline olabiliriz, ben bunun için geldim. Şunu özellikle söylüyorum, bundan sonraki süreçte AK Partimiz de böyle olacak. Şimdiye kadar böyleydi, daha fazlası olacak. STK’lardan gelen bir kardeşiniz olarak bunu söylüyorum. Yüz birliği, fikir birliği, işbirliği. Birbirini tanımayan, birbiriyle ilk defa karşılaşan, birbiriyle sadece protokollerde görüşen bir STK, bir parti ilişkisi istemiyorum. Kim şehri için, ilçesi için, kenti için birbiriyle irtibat kurarsa daha fazla fikir geliştirebilir. Bizim AK Parti olarak bundan sonraki süreçte STK ve halkla ilişkilerle olan düşüncemiz budur.”

“STK’LARLA HÜKÜMET ARASINDA KÖPRÜ”

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevinin STK’lar ile hükümet arasında bir köprü vazifesi görmek olduğunu da ifade eden Karacan, “Benim görevim çatı örgütleri ile Kamu-Sen’i, Memur-Sen’i, Türk-İş’i, Hak-İş’i, Kızılay’ı, Yeşilay’ı, TOBB, TESK, hangisi olursa olsun STK’ların üst kuruluşları ile bir köprü vazifesi görmek. Bundan sonraki süreçte onların iletilen isteklerini hükümete götürüyorum. STK’ların hükümete iletecekleri konularda biz köprü vazifesi görüyoruz. Sizlerin de burada tabanlarınızdan gelen sesi hükümet olan, iktidar olan AK Partimizin milletvekilleri ve il teşkilatımıza söylemeniz için vesile olduk. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok, üstünlük takvadadır. İster milletvekili, ister belediye başkanı, isterse başka bir yerin başkanı olsun, hiç kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Bizim amacımız, hepimizin amacı mensubu olduğu kurum ve kuruluşlarla bu memlekete hizmet edebilmek. Mühim olan görevimiz bu.” ifadelerini kullandı.

Karacan, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin talep ve önerilerini dinledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir