İmam Hatip Okulları İstişare toplantısı

1356

Kütahya’da, İmam Hatip Okulları İstişare Toplantısı düzenlendi.

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl şubat ayında, Simav ilçemizde bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay gündemini Sayın Genel Müdürümüzle istişare ederek belirlemiştik. Din öğretimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanımız Yusuf Akbaş bey, çalıştaya katılmışlardır. Bizim açımızdan yol gösterici ve verimli bir çalışma oldu. Kütahya ilimiz ile alakalı bir vizyon belgesine de sahip olduk. Çalıştay’da müzakere edilen konular; hafızlık, öğretmenlerin motivasyonu, vizyon belgesinin uygulanması. Sonuç raporu kitap haline getirilerek 81 il valimize, genel müdürlüğümüze, müftülüklere, okullara ve sivil toplum kuruluşlarına gönderildi.”

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de şöyle konuştu: “Bizi memnun etmeyen bir şeyin, insanımızı da memnun etmeyeceğini düşünüyorum. Bu çalışmalarda bu tür istişarelerin önemi var. Biz Kütahya olarak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların ülke genelinde değerlendirilmesi nasıl? Hangi çıtaya getirebilmişiz, bunları anlamak Ankara’dan gelen yetkililerimizin değerlendirmesiyle mümkün olmaktadır. Bizdeki güzel örnekler başka tarafa aktarılacak, başka taraftaki güzel örnekler bize sunulacak, biz o örnekler üzerine bu çalışmamızı geliştireceğiz. Eğitim her fert, her aile, her toplum için önemlidir. Bilgi çağında eğitimsiz, bilgisiz bir yere varmamız da mümkün değildir. Zayıfların hayat hakkının bulunmadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Güçlü olmanın en önemli yolları da iyi yetişmiş, bilgisine, kültürüne, tarihine sahip insanlar yetiştirebilmektir. Eğitim amaçlı her konu bizim için çok önemlidir. Herkese düşen ayrı ayrı görevler vardır. Bu şartlarda bu kadar demeden, daha fazlasını elde edeceğimizi düşünerek projeler geliştirmemiz gerekmektedir. Bu toplantıda İmam Hatip Okullarının başarısını artırmak, yapılacak çalışmaları soyuttan somut hale geçirerek daha uygulanacak programlar gerçekleştirmek istiyoruz. Geçen sene yapılan çalıştay ülke genelinde örnek olan bir çalışma oldu. Katkı ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise: “Yapılan çalışmanın size şöyle bir faydası var, okulun sitesi her ay 7 eylemden dolayı etkin hale gelecek. Okulun her ay ne yapacağı belli olacak ve il içinde standardizasyon gerçekleşecektir. Okullarımızda idareciler değişse bile yeni gelen arkadaşımız kalite takip sistemiyle kalınan yoldan devam edecektir. Şahsa bağlı değil kurumsallaşan bir sistemi gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.
Yılmaz, Kalite Takip Sistemi (KTS) hakkında bilgiler aktardı. Okullarda yapılan çalışmaların KTS ile değerlendirileceğini söyledi.
İmam Hatip Okulları İstişare Toplantısı, karşılıklı soru cevapla devam etti. Program; Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in, günün anısına Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’a çini tabak hediye takdim etmesiyle sona erdi.

İstişare toplantısına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir