Yatırım talepleri Hisarcıklıoğlu’na iletildi

1320

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ev sahipliğinde, Kütahya ve ilçelerinde bulunan oda ve borsalar müşterek toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan KUTSO Başkanı Nafi Güral, Hisarcıklıoğlu’na Kütahya’nın yatırımlarla ilgili taleplerini ileterek Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

Kentteki istihdamla ilgili bilgiler veren Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, hükümet tarafından başlatılan istihdam seferberliğiyle Kütahya’da çok güzel neticelerin alındığını belirterek, “Yapılan toplantılarda 3 bin civarında istihdamdan söz edilmişti. Şimdi bu sayı 5 bin 300’e yükseldi. Ancak burada bir üzüntümüzü de ifade etmek isterim ki çalışan veya çalışmak isteyen insan sayımızda bir sıkıntı var. İnşallah zaman içerisinde bu sıkıntılarımızı gideririz” dedi.

SERBEST BÖLGE VE ZAFER OSB İÇİN DESTEK İSTEĞİ

Kütahya’ya kurulacak Serbest Bölge ve Zafer Organize Sanayi Bölgesi için Hisarcıklıoğlu’nun desteklerini isteyen Güral, şöyle konuştu: “Kütahya için önemli bir ivme kazandırabileceğini düşündüğümüz Serbest Bölge. Bununla ilgili Nisan ayında Sayın Ekonomi Bakanımızın Kütahya’ya gelişinde bundan kendilerine bahsettik. Serbest Bölge ile ilgili müracaatımızı yaptık, bakanlıktan da olur aldık. Şu anda yer seçimi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sıkıntıya düştüğümüz noktalar var, sizden yardım isteyeceğiz. Yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalara Kütahya’yı tavsiye etmenizi istirham ediyoruz. Yine bir faaliyetimiz var, Kütahya ile Afyon arasında Zafer Organize Sanayi Bölgesi için yaklaşık 600 hektarlık bir alan Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu tamamlandı. Buraya doğalgazın gitmesi gerekiyor. Ancak gazla ilgili bir sıkıntımız var. Gaz dağıtım firmasının oraya gaz götürmesi gerekiyormuş. Firma da ekonomik olmadığı için getirme konusuna yanaşmıyor. Bunun bir yasal mecburiyetinin olması lazım. Bal kaymak olursa dağıtım şirketleri bundan yararlanacak, yok ileriye dönük hizmet olursa bunlar es geçilecek. Bundan dolayı sıkıntımız var. Bu sıkıntımızın çözülmesi lazım. Bunların olması halinde çalışmalarımız daha da ivme kazanacak.”

“RÜZGAR TRİBÜNLERİNE TALİBİZ”

Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan rüzgar enerjisi ile ilgili Kütahya olarak talip olduklarını kaydeden Güral, “Yine bilindiği gibi yeni bir oluşum var, geçtiğimiz hafta içerisinde rüzgar enerjisi ihalesi yapıldı. Rüzgar tribünlerinin yapılacağı alanlar olarak Kütahya olarak buna talip olmak istiyoruz. Yatırım için bedelsiz yer teklif etmek istiyoruz. Bu konuda da ilgili ortamlarda bizi tavsiye etmenizi istiyoruz. Yine yatırımlarla ilgili başka bir ricamız var. Bilindiği gibi Marmara bölgesi artık sanayiye doydu. Kütahya’nın lokasyon itibariyle yatırımlara çok uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“TOBB FAKÜLTESİNİ KÜTAHYA’YA İSTİYORUZ”

TOBB Üniversitesi fakültesinin Kütahya’ya açılmasını istediklerini de Hisarcıklıoğlu’na ileten Güral, “Beklentilerimizden bir tanesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Yüksek Teknoloji Mühendisliği Fakültesinin ve Teknoloji Meslek Yüksekokulunun Kütahya’ya kazandırılması. Müracaatımızı yaptık, Bu müracaatımız zatı aliniz tarafından olumlu karşılandı. Yaklaşık 4 yıldır YÖK’te bekliyor. Bekleme gerekçesinin ortadan kalktığını düşünüyoruz. Bu konuda katkının olabilirse TOBB Üniversitesi fakültesini, TOBB Üniversitesinin diplomasının oldukça önemli odluğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ SERAMİK FABRİKASI AÇILIŞA HAZIR

Güral, geçtiğimiz yıl temelleri atılan 15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikasının tamamlanarak faaliyete geçtiğini ve açılışının yapılacağını da belirten Güral, “15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ertesi günü Kütahya’dan Türkiye’nin ekonomisini canlandıracak, bir ivme kazandıracak bir yatırımımız oldu. 16 Temmuzda bu ilan edildi. Temelini attığımız fabrika faaliyete geçti. Gene o tarihlerde Sayın Bakanımla beraber beraberliğimizde Sayın Başbakanım veya Cumhurbaşkanımıza buraya açtıralım demiştiniz. Eğer bu olabilirse bunu rica ediyoruz olmadığı takdirde yine sizin uğurlu ellerinizle fabrikanın açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

KÜTAHYA YATIRIM İÇİN CAZİBE MERKEZİ

Güral’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Güral ailesini ve Kütahyalı iş dünyasını tebrik ettiğini belirtti. Kütahya’nın büyük bir birliktelik örneği sergilediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Yatırım açısından Kütahya büyük bir cazibe merkezi. Biraz önce Nafi bey ifade etti, Marmara, Bursa yatırıma doydu dedi. Bunun için Kütahya en avantajlı yerlerden bir tanesi. Bugün Kütahya seramikte, camda, porselende zaten bir dünya markası. Bu konuda mütevazilik yapmayın, ben bütün dünyayı gezen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Seramikte, camda, porselende bir dünya markasısınız. Yeni bir atılım daha yaptınız, gelirken inceledim. Otomotiv yan sanayide de piyasaya girme başladınız. 8 tane otomotiv yan sanayi şirketimiz üretime başlamış ki geleceğin sanayi dalına doğru açılım var.”

“KÜTAHYA’NIN MÜTHİŞ SERVETLERİ VAR”

Kütahya’nın tanıtıma ihtiyacı olan çok büyük zenginliklerinin olduğuna ve bunların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bunun yanında Kütahya’nın elinin altında müthiş bir servet var, Allah’ın vergisi bu. Termal ve sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyel var. Bu konuda daha çok yurt dışındaki zenginlere hitap edecek şekilde çalışma yapılması lazım. Başka bir şehirde böyle bir fırsat olduğunu tahmin etmiyorum. Bu müthiş bir fırsat. 11 tane termal kaynak, 7 tane termal turizm merkezi. Bu aslında müthiş bir cazibe merkezi kılıyor Kütahya’yı. Kütahya’nın dünya ticaretine sunduğu müthiş bir avantaj daha var. Dünyanın ilk borsası Kütahya’da, Çavdarhisar ilçesinde. Bunu Kütahyalı biliyor ama dünya bilmiyor. Bunu dünyaya anlatmanız lazım” şeklinde konuştu.

TOBB tarafından yapılan bir anket sonuçları hakkında da bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, Kütahya iş dünyasının gelecekten umutlu olduğu sonucunun kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir