İŞKUR ‘dan kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere destek

1611

İŞKUR’un kendi işini kuracak engellilere ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği 2017 yılı 2’inci dönemi başvuruları başladığı bildirildi.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje başvurusunda bulunmak isteyenlerin İŞKUR’un web sitesinde (http://www.iskur.gov.tr) duyurular kısmında yer alan “İŞKUR, Engelli İstihdamı İçin Projelerinizi Bekliyor” başlığı altında bulunan Başvuru Rehberi’nin okumaları, yine aynı başlık altında yer alan Başvuru Formu’nu kullanarak başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

Başvuruları 12 Haziran 2017 tarihinde sona erecek olan proje ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İş fikri olan ve en az yüzde 40 oranında engelli olan kişiler ile eski hükümlülerin, kuracakları iş alanıyla ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika vb.) ve girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Mesleki belgesi olmayan engelli kişilerin ve eski hükümlülerin İŞKUR ‘un girişimcilik programlarına başvurmaları tavsiye edilmektedir. İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan sorumlu olan “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun 28/03/2017 tarih ve 2017/1 nolu komisyon kararı ile Halil Öztürk (Büyük Baş hayvan Yetiştiriciliği), Halil Kurt (Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği) ve Ünal Kalay’ın (Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği) onaylanan projeleri imzalanmıştır. Sözleşme gereği 2 ay içerisinde işyeri kuruluşu yapılarak proje başlatılacaktır.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir