Kütahya Valisi Musa Işın, AA’nın’Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı

Kütahya Valisi Musa Işın, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2025’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı ‘Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı. Vali Işın, 6 kategorideki 112 fotoğrafı AA Bursa Bölge Müdürü Erdinç Aksoy ile birlikte inceledi.

Anadolu Ajansı foto muhabirleri ve muhabirlerinin 2025 yılı boyunca Türkiye ve dünya gündemine damga vuran olaylara ilişkin karelerinden oluşan oylamada Vali Musa Işın, 6 kategoride yer alan 112 fotoğrafı ajansın Bursa Bölge Müdürü Erdinç Aksoy ile birlikte inceledi.
Vali Işın; “Gazze: Açlık” kategorisinde Ali Jadallah’ın “Gazze’de beslenme sorunu yaşayan Yezen’in sağlık durumu kötüleşiyor”, “Portre” kategorisinde Mahmoud Abu Hamda’nın “Annesinin biriciği” adlı eserlerine oy verdi.
Ayrıca “Haber” kategorisinde Ashraf Amra’nın “İnsanlar ve bombalar”, “Spor” kategorisinde Mehmet Futsi’nin “Yüzücü”, “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde Özkan Bilgin’in “Dolunaya inat” ve “Günlük Hayat” kategorisinde Gerald Anderson’ın “Her şeye rağmen” başlıklı fotoğraflarını tercih etti.
Oylamanın ardından değerlendirmelerde bulunan Işın, Anadolu Ajansı’nın başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında hakikati kamuoyuna ulaştırma görevini büyük bir sorumlulukla yerine getirdiğini belirterek, “Anadolu Ajansı’nın çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Seçkide her biri farklı yönlerden düşündüren, derin anlamlar taşıyan kareler yer alıyor. Bazen bir fotoğraf karesi, sayfalar dolusu anlatımı tek başına ifade edebilmektedir. Özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramını yansıtan fotoğraflar bizleri derinden etkilemiştir.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN

Bir Cevap Yazın

Kütahya Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin