Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu, “7’den 70’e Bağımsız” mottosuyla gerçekleştirdiği dev etkinlik kapsamında 36 kişilik gönüllü ekibiyle Beypazarı’na çıkarma yaptı. İlçede hem bağımlılıkla mücadele eğitimi veren hem de esnafı bilgilendiren gençler, Kütahyalı emekli kütüphaneci Zeki Aktürk’ün kitap desteğiyle öğrencilerin yüzünü güldürdü.
Genç Yeşilaycılar, Beypazarı’ndaki Atatürk İlkokulu, Kemal Milaslı İlkokulu ve Şehit Mehmet Çiftçi Proje İmam Hatip Ortaokulu’nda eş zamanlı olarak Benim Kulübüm Yeşilay (BKY) projelerini hayata geçirdi. Yüzlerce öğrenciye sağlıklı yaşamın şifrelerini anlatan gönüllüler, bağımlılıklardan uzak, özgür bir geleceğin kapılarını araladı.
Okul etkinliklerinin ardından sokağa inen 36 kişilik ekip, Beypazarı esnafını ziyaret ederek “Yeşilay Elçileri” projesini yürüttü. Ücretsiz psikososyal destek hizmeti sunan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) tanıtımını yapan gençler, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalık oluşturdu.
Etkinliğin en anlamlı duraklarından biri ise “Kitap Dostu” olarak tanınan Kütahyalı emekli kütüphaneci Zeki Aktürk ile kurulan bağ oldu. Türkiye genelinde 330 okula kütüphane kuran veya kitap gönderen Aktürk, Gazi’li gençlerin talebini geri çevirmeyerek projeye büyük bir kitap bağışıyla destek verdi.
Genç Yeşilaycılar, Aktürk’ten temin ettikleri bu kitapları Beypazarı’ndaki öğrencilere hediye ederek çocuklara çifte bayram yaşattı.
Bağışçı kimliğiyle Türkiye çapında ün kazanan Zeki Aktürk, yaptığı açıklamada; “Kitap tutan ellere bir nebze de olsa katkı sunabilmenin huzurunu yaşıyorum. Ülkemizin dört bir yanından gelen taleplere imkanlarım elverdiğince destek olmaya devam edeceğim” dedi.
Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu temsilcileri ise 11 yıldır süren kararlılıklarını vurgulayarak, “Zeki Bey’in bu anlamlı desteği motivasyonumuzu artırdı. Kendisine tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandılar.
GÜLSEREN TURSUN


