Köy okulundan Filistin’e anlamlı yardım

1684

Kütahya Saka İlk ve Ortaokulu öğrencileri, İsrail’in saldırısı altında zor günler geçiren Filistinliler için anlamlı bir yardım etkinliğine imza attı.

Okulun 3/A sınıfı öğrencileri, gelirlerinin tamamının Filistin’e bağışlanmak üzere okulda kermes düzenledi.

Kermese okul idarecileri, öğretmenler ve köy sakinleri ilgi gösterdi.

Okul Müdürü Aydın Çamlı, yaptığı açıklamada, kermesi düzenleyen öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Filistin’in İslam Müslümanlar için pek çok açıdan vazgeçilmez bir noktada olduğunu dile getiren Çamlı, şunları söyledi: “Öncelikle, Müslümanlar olarak ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, hala kalbimizde atıyor. Bunu öğrencilerimize aktarmanın bizim şu anda en önemli görevlerimizden birisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aziz milletimizin en büyük varoluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale şehitliklerine bakarsanız, orada bu topraklar için kan dökmüş nice Gazzeli, Filistinli, Halepli kardeşlerimizin mezar taşlarını görürsünüz. Kudüs davası, bizim için bir vefa davasıdır da aynı zamanda. İnancımızda ve kültürümüzde mazlumun dini, dili ve ırkı sorulmaz. Filistinli mazlumların bizimle dini ve tarihi açıdan ortak noktaları olmamış olsaydı bile, biz yine de zalim İsrail’in bombaları altında parçalanan minik bedenlerin ve çaresiz annelerin çığlıklarına tepkisiz kalamazdık. Bu etkinliğimiz buna güzel bir örnektir.”

Filistin’deki drama öğrencilerinin sessiz kalamadığını da aktaran Çamlı, “Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri Filistin’deki kardeşlerinin dramına kayıtsız kalmayarak bu kermesi düzenlediler. Böylece tırnak ucu kadar bile olsa Gazzeli kardeşlerine yardım etmek istiyorlar ve Hz. İbrahim’in ateşine ağzıyla su taşıyan karınca misali mazlumdan, haklıdan ve kardeşinden yana saf tutuyorlar. Bu mezalim bitene kadar dualarımız ve desteklerimiz devam edecek inşallah.” diye konuştu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir