DPÜ’lü öğrencilerden İsrail protestosu

1643

Kütahya’da öğrenim gören üniversite öğrencileri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılılarını protesto etmek için yürüyüş yaptı.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI FİLİSTİN İÇİN BİRLEŞTİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, üniversitenin Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan spor salonu önünde bir araya geldi. Burada ellerindeki döviz, pankart ve Filistin ile Türk bayraklarıyla yürüyen öğrenciler, İsrail aleyhinde slogan atarak Filistin’in yanında olduklarını haykırdı. Çoğunluğu kız öğrencilerden oluşan grup üyeleri, herkesi Filistin’e destek olmaya çağırdı.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, öğrenci toplulukları adına yaptığı açıklamada, Filistin’de tarihin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığını belirtti.

İsrail’in ayrım yapmadan bütün insanları katlettiğini dile getiren Coşgun, şunları kaydetti: “İsrail’in yaptığı katliamlar hepimizin gözleri önünde yaşanıyor. Bütün dünya Filistin’dekilerin Müslüman olmalarından dolayı bu zulme sessiz kalıyor. Savaş suçu işleyen ve bir terör devleti olduğunu defalarca sergileyen İsrail, daha büyük bir savaş suçu işleyerek hastane bombalıyor ve binlerce insanın ölümüne neden oluyor. Buradan ilan ediyoruz, son nefesimize kadar çalışacak, bir sivil hareketin yapabileceği ne varsa yapacağız. Tüm STK ve topluluklar ve Türkiye’nin gençleri olarak okulda, üniversitede, camide, sokakta, sosyal medyada ve dünyanın her yerinde Filistinli kardeşlerimizin daima yanında olacağız.”

Coşgun, vicdan sahibi herkesi Filistin için mücadele etmeye davet ettiğini de sözlerine ekledi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir