“Kolluk kuvvetleri vatandaşın huzur ve güveni için görevde”

406

Vali Ali Çelik, kolluk kuvvetlerinin içinde yer alan Jandarma’nın vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak için 24 saat esasıyla, mesai mefhumu gütmeden görev yaptığını belirtti.
Kütahya’da Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
İl Jandarma Komutanlığındaki tören, İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“KOLLUK KUVVETLERİ VATANDAŞIN HUZUR VE GÜVENİ İÇİN GÖREVDE”
Vali Ali Çelik, burada yaptığı konuşmada, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183. yılını kutlamanın ve daha nice yüz yıllara umutla bakmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Kolluk kuvvetlerinin içinde yer alan Jandarma’nın vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak için 24 saat esasıyla, mesai mefhumu gütmeden görev yaptığını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Jandarmamız ve diğer kolluk kuvvetlerimiz var olduğundan beri Anadolu coğrafyasında karşı karşıya kaldığımız birçok tehdidi her zaman bertaraf etmişlerdir. Bunun en büyük örneklerinden biri, 40 yıldır gelecek adına tehdit unsuru olan terör belasından kurtulmak için verilen mücadeledir. Bugün Gabar’da, Cudi’de ülkenin en zor sathında herhangi bir tereddüt etmeksizin görev ve sorumluluk üstlenen siz değerli Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarının ve diğer kolluk birimlerimiz ve Mehmetçiğimizin göstermiş olduğu üstün vazife ahlakı sayesinde topraklarımız üzerinde terör sorunu neredeyse bitmek üzeredir. Şuanda topraklarımız üzerinde sayıları yüz civarında kalan bu zavallı insanların yakın zamanda hepsini kökü sizin bu sarsılmaz iradesi sayesinde ortadan kaldırılacaktır.”

“VATANDAŞA ŞEFKAT SUÇLULARA KORKU”
Jandarma ve kolluk kuvvetlerinin vatandaşa devletin şefkatli yüzünü, suçlulara karşı ise onların bir daha suç işleme iradelerini kıracak azim ve kararlılıkla görev yaptığını da kaydeden Çelik, “Vatandaş için şefkat suçlular için ciddi bir korku kaynağı olmanızdan dolayı devletimizin hem şefkatli yüzünü hem de suç işleyenlere karşı onların tekrar etme iradelerini kıracak azim ve kararlılığınız bizlerin geleceğe umutla bakmasında ki en temel unsurdur. Bizler her zor şartlar altında sizleri destekleyecek tüm zorlukları ortadan kaldırmak için kendimize düşen görevleri istisnasız yapmaya hazırız. Ben 183. Yılını kutlayan Jandarma Genel Komutanlığımız ve bunun gibi benzer bütün kurumlarımızın sonsuza kadar var olacağı kanaatiyle, umuduyla ve azmiyle ve kararlılığıyla göstermiş olduğunuz vazife ahlakı üstün gayretten dolayı tekraren minnetimi ifade etmek devletimiz adına şükranlarımı arz etmek isterim. Özellikle bu toprakları vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Jandarma Teşkilatı mensuplarımızdan verilen onlarca şehidimizi ve diğer kurumlarımızdan Emniyet Teşkilatımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve Mehmetçiklerimizi şehit olan tüm vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“JANDARMA MİLLETİMİZİN TAKDİRİNİ KAZANMIŞTIR”
Mensubu olmaktan onur duyduğu Jandarma Genel Komutanlığının 183. yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç ise şunları kaydetti: “Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği için kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile her zaman milletimizin takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu sevgi ve bağı korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece, gündüz, soğuk, sıcak, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

JANDARMA FEDAKÂRCA GÖREV YAPMAKTADIR
Kırbaç, “Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her nokta da Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden jandarma, emniyet teşkilatımız diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte koordine içerisinde bağrından çıktığı milletin den aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Teşkilatı’nın 183 kuruluş yıldönümü olması münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatı’nın fedakâr personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Jandarma Marşı’nın da okunduğu tören, protokol üyelerinin Jandarma’nın kullandığı silah, mühimmat ile araç ve gereçlerin sergilendiği sergiyi gezdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir