Şehit Ahmet Demir’in adı sonsuza dek yaşatılacak

598

22 yaşında şehit düşen Şehit Ahmet Demir’in adının sonsuza dek yaşatılacağını kaydeden Vali Ali Çelik, “Çocuklarımız, gençlerimiz bu toprakları canı pahasına yurt yapan kahramanlarımızı tanıyıp anlayacaklar ki onlara layık bir nesil olma gayretiyle daha çok çalışacaklar” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanında 200’den fazla şehit kütüphanesi kuran Şehit Kütüphaneleri Topluluğu’nun Ege Koordinatörü Nuran Kamış, Kütahya Valisi Ali Çelik’i ziyaret ederek Kütahya’ya kurmak istedikleri şehit kütüphanesi için destek istedi.

“ŞEHİT POLİSİMİZ AHMET DEMİR’İN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK”
Projede emeği geçen tüm gönüllülere teşekkür ederek destek sözü veren Vali Ali Çelik, “2016 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 22 yaşında şehit düşen Kütahyalı polis memurumuz Ahmet Demir’in adı, Şehit Kütüphaneleri Topluluğu ile Kütahya Valiliğimiz iş birliğinde, Kütahya Derviş Paşa Ortaokulunda kurulacak olan kütüphanede yaşayacak” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ TANIYIP ANLASINLAR Kİ DAHA ÇOK ÇALIŞSINLAR”
Şehit Polis Ahmet Demir Kütüphanesinin kurulumunun Kütahya Valiliği tarafından yapılacağını, kitapların ise Şehit Kütüphaneleri Topluluğu tarafından temin edileceğini belirten Vali Çelik, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü arifesinde şehitlerimizin isimlerini geleceğe taşıyacak böylesine anlamlı bir projede yer almanın, destek olmanın gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz bu toprakları canı pahasına yurt yapan kahramanlarımızı tanıyıp anlayacaklar ki onlara layık bir nesil olma gayretiyle daha çok çalışacaklar. Kurulan kütüphanelerin de buna en güzel şekilde hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.
Desteklerinden dolayı Vali Ali Çelik’e teşekkür eden Nuran Kamış, Şehit Kütüphaneleri Projesi hakkında bilgiler verdi.

“KİTAPTAN BAŞKA BAĞIŞ KABUL ETMİYORUZ”
2015 yılında başlayan Şehit Kütüphaneleri Projesi ile Türkiye genelinde 222 kütüphane ve okuma salonu kurduklarını belirten Nuran Kamış, “Kitaptan başka bağış kabul etmiyoruz. Bağışçılarla, kütüphanede o kitabı okuyacak çocuklarımız ve gençlerimiz arasında gönül köprüleri kurarak farkındalık sağlamak ve böylece milli birlik beraberliğimizi artırmak için sadece kitap topluyoruz” dedi.

“KÜTAHYA’DA 5 ŞEHİT KÜTÜPHANESİ KURULDU”
Kütahya’da şehitlerin isminin yaşatılacağı 10 kütüphane kurmayı hedeflediğini dile getiren Nuran Kamış; gönüllülük esasıyla çalışan Şehit Kütüphaneleri Topluluğunun 2015 yılından bugüne Kütahya’da; Şehit Teğmen Ahmet Tarım, Şehit Pilot Üst Teğmen Ahmet Refik Alp, Şehit Eren Bülbül, Şehit Pilot Ahmet Refik Alp ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Büber adına 5 kütüphane projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
Elazığ’da da kütüphane çalışmalarının sürdüğünü paylaşan Kamış; Şehit Polis Burhan Gatfar, Şehit Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun ile Şehit Polis Hüseyin Göral adına kurulan kütüphaneler hakkında bilgiler verdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir