“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi eşsiz bir kahramanlık destanıdır”

644

Vali Çelik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolda milletin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir. Bu büyük zaferin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.
Kütahya Valisi Ali Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bu büyük zaferin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
“Aziz milletimiz, varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlikle tek vücut olmuş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şahadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.”
Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden kahramanları, vatanını canından aziz bilen, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a yurt içinde ve yurt dışında vatanın bağımsızlığı uğruna can veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir