Çamlıca İlk ve Ortaokuluna ziyaret

1063

Vali Ahmet Hamdi Nayir her hafta gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında bu kez Çamlıca İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.
Okulda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir derslere de katılarak öğrencilerle sohbet etti, hayata ve geleceğe dair nasihatlerde bulundu.

“İLİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜK İNSANLARI TANIYIN”
Kütahya’nın yetiştirdiği değerli isimleri tanımaları gerektiğini söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerden kendilerini güvenmelerini istedi, inandıkları ve çalıştıkları takdirde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını kaydetti. Vali Nayir, “Müzikte Hisarlı Ahmet, resimde Ahmet Yakupoğlu, Hüseyin Yüce. Sizler de yeteneklerinizi ilerletin, bundan 20 sene sonra bu sınıflarda sizlerin adı söylensin. Çalıştıktan sonra başaramayacağınız şey yok, yeter ki isteyin ve çalışın. Sizler ailelerinizin, milletimizin ümidisiniz. Önce kendinize inanacaksınız, ‘ben bu işi yapamam’ değil, ‘ben bu işi en güzel şekilde yaparım’ diyeceksiniz. Önünüze bir hedef koyun, hedefsiz yaşamayın. İyi bir öğretmen, mühendis ve doktor olursunuz; ama ne olursanız olun yapmış olduğunuz işi en iyi yapacak kişi olun. Bu yaşlarda aldığınız eğitim sizi geleceğe hazırlıyor. Şansla, tesadüfle gelen bir başarı yok. Çalışmak, gayret etmek lazım başarılı olmak için. Başarmak için inanmanız lazım. İçinde bulunduğunuz şartlar bu başarıya elverişli. Düzgün okullarınız, branş öğretmenleriniz var. Aileleriniz, öğretmenleriniz, bizler size güveniyoruz. Sizler de kendinize güvenin. Bu işi başaranlardan sizden bir farkı yok. Aileniz, milletimiz ve kendi geleceğiniz için gayret edeceğinizi biliyoruz” diye konuştu.
Dersine katıldığı öğretmenlerden öğrencilerin durumu hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, okutulan dersin öğrencinin hayatının neresinde karşısına çıkacağı ve neden öğrenmesi gerektiğine dair öğretmenler tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu, istek ve arzularını dinledi.

“ŞARTLAR UYGUN, BAŞARMAYA MECBURUZ”
Eğitimin toplumun her ferdini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya’da yaklaşık 150 bin öğrencimiz var. Aileleri de düşünürsek ilde eğitim, öğretimle ilgisi olmayan kimseyi bulmamız mümkün değil. Sizler de burada öğretmensiniz, çocuğunuz varsa bir diğer okulda velisiniz. Dolayısıyla o okulun başarısı da sizi birebir ilgilendiren konulardan biri. Kamuya ait işlerimiz içinde başarmak zorunda olduğumuz konulardan bir tanesi eğitim konusu. Devlet imkanlarını seferber etmeye çalışıyor. Yeni okul binalarımıza, yeni kadrolarla, eğitim, öğretimde kullanabileceğimiz etkileşimli tahtalar, pırıl pırıl kitaplarla kendi bütçe imkanları doğrultusunda en fazlasını yapmaya çalışıyor; ama bu başarı için tek başına yeterli olmuyor. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerin gayreti lazım ki buradaki problemleri çözüp daha iyisine yol açmış olalım” dedi.

“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
Öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzak tutulması gerektiğini de kaydeden Vali Nayir, “Geldiğimiz zaman içerisinde çocuklarımızı meşgul eden, eğitimden uzak tutan bir sürü şey var: internet, cep telefonu… Bunlar çocuklarımızın dersle ilgilenmesini engelleyen hususlar. Bir zamanlar sigara ve alkol kötü alışkanlıktı, daha sonra uyuşturucu girdi, şimdi de teknoloji bağımlılığı önümüzde. Bunlar sizin işlerinizi zorlaştırıyor; ama hiçbir bahanenin arkasına sığınmamamız, yapmamız gereken işi en güzel şekilde yapma gayreti içinde olmamız lazım. Başarıyı tetikleyecek hususların başında öğretmenlerimiz geliyor. Öğretmenlerimiz bu konuların ehemmiyetini en az benim kadar biliyorlardır” dedi.

“BİZİ İLGİLENDİRMİYOR DİYEMEYİZ”
“Güçlülerin haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz” diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Güçlü olmamız lazım. Haklı olmak tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Ya petrolünüzle ya topraklarınızdan çıkan altınla güçlü olacaksınız veya askeri gücünüzle… Bunların en önemlisi iyi yetişmiş, işini bilen, geleceğe de ümit veren yetişmiş insan gücüyle güçlü olacaksınız. Almanya ve Japonya yerle bir edilmişken iyi yetişmiş insan gücü sayesinde 10 yıl geçmeden kendini toparladı ve bugün dünyanın lideri pozisyonundalar. Doğal ve tarihi güzelliklerimiz çok fazla; ama güçlü olmamızın yolu iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmaktan geçiyor. Bu her birimizin geleceği, teminatı durumunda. Öğretmenlerimiz bunun farkında olarak çocuklarımızı yetiştirmeliler” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN HER BİRİ BİRER MÜCEVHER”
Çocukların her birine bir hedef belirlenmesi ve bu hedef doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Çocuklarımızın başarmaması için hiçbir sebep yok yeter ki ufuk verelim. Aile de başlasın bu ufuk verme. Anne, baba ‘biz sana güveniyoruz’ desin, öğretmen şevkini kırmasın, yol göstersin. Çocuk kendine inansın. Bazen çok ufak şeyler çok büyük yıkımlara yol açabiliyor. Çocuklarımızın her biri birer mücevher. İşlensin çok iyi sanatçı, sporcu, akademisyen, doktor, öğretmen, mühendis olur. Olmaz diye bir şeyi kabul etmemek lazım; ama bir ufuk vermek, çocuklara hedef koymak lazım. Bunu yapabilirsek çok şey başarmış olacağız” diye konuştu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerin okul bahçesine yönelik taleplerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’e okul bahçesinin öğrencilerin dinlenebileceği ve spor faaliyetlerini yapabileceği bir alan haline getirilmesi talimatı verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir