Yeni üniversitede ilk akademik yıl açılış heyecanı

922

Kütahya’da bir süre önce kuruluşlu tamamlanan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ilk akademik yıl açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

ÜNİVERSİTELER İLİMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hezar Dinari Kültür Merkezindeki açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin, bulundukları illerin tanınmasında önemli bir yerinin olduğunu söyledi.
Kütahya’da ikinci üniversitenin şehre değer katacağını dile getiren Vali Nayir, şunları söyledi: “Üniversitemizin ve ilimizde bulunan Hava Er Eğitim Tugayımızın ilimizde gerçekten önemli bir yer tuttuğunu hissettik ve gördük. İkinci üniversitemizle birlikte bu sayı daha da artacak. İlimizin bütün zenginliklerini, güzelliklerini ülkemizin dört bir yanında bilinmesine yardımcı olacak. Yeni öğrencilerimiz hayat boyu başarılar zincirine yeni bir halka ilave ederek devam edecekler ve bunun gururunu yaşıyorlar. Bugün bembeyaz temiz görünümlü önlükleriyle hayat boyu temiz tutacakları bir mesleğe başlayacaklar. Sağlık hizmetleri insanların oldukları her dönemde her yerde, herkese lazım olan bir fedakarlık mesleği ve bir sabır mesleğidir. Gençlerimiz bunun hakkını vererek insanımızın ihtiyaç duyduğu bu hizmette en güzelini başaracaktır.”

TÜRKİYE’NİN İLKLERİ ARASINDA
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kısa bir süre önce kurulduğunu, sağlık temalı bir üniversite olarak Türkiye’nin ilkleri arasında yer aldığını hatırlattı.
Üniversitenin geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yasal kuruluşunu tamamladığını ve sağlık alanında kurulan 3 tematik devlet üniversitesinden birisi olduğunu ifade eden Kavuncu, “İlimizin önemli bir değeri olan Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde iken ayrılan Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve iki Sağlık Meslek Yüksek Okuluna ilave olarak Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi ile yeni iki adet yüksekokul kuruluş yasasına eklenmiştir. Şu anda öğrenci sayımız toplamda 2 bin 850 kişidir. Diş Hekimliği Fakültesine ilk defa bu sene öğrenci alınmıştır. Gençlerimizin gerekli bilgi ve becerileri edinmelerinin yanı sıra milletimizin üstün değerlerini temsil edebilecek yetenekte olmaları için de çalışacağız. Tarihini bilen, milletimizin değerlerine sahip çıkan, inancından güç alan, dünyaya açık, bilimin ışığından yürüyen ve yüksek milli duygularla donanmış vatanperver gençler yetiştireceğiz. Yeni Üniversite olarak bu ilk akademik yıl açılışın tüm üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin başarılarının da açılış kapısı olacağı inancımla hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“HEKİMLİK SIRRI: HASTALARINIZA GÜLÜMSEYİN”
Rektör Kavuncu şöyle devam etti: “Bugün bir başka önemli etkinliğimiz de Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimize yeni başlayan öğrencilerimiz için gerçekleştireceğimiz “Önlük Giyme Töreni”. Müsaade ederseniz, 38 sene önce bu heyecanı bizzat yaşamış, bugün de bu heyecanını eksiltmeden koruyan bir hocaları olarak öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Bu Fakültelere önemli bir başarı kazanarak geldiniz. Bugün burada biz de sizlere önlüklerinizi “beyaz” olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız, kirletmeyiniz. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz. Sizin için bildiklerini fedakarlıkla sizlere aktaracak, hekimlik sanatını öğretecek hocalarınıza ömür boyu saygı ve sevginizi göstermeyi sakın ihmal etmeyin. Meslektaşlarınızı, onların ailelerini kendiniz gibi, kendi aileniz gibi kabul edin. Dünyanın ve yaradılışın nedeni olan insandır. Sizler de insan canı ile uğraşacaksınız, bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiç bir zaman bıkkınlık getirmeyin. Siz hastalarınızın sadece bedenlerini değil, kalplerini de iyileştireceksiniz. Hastalarınız sizlerle en mahremlerini paylaşacak, konuşacaklar, bunların hepsi size emanet edilmiş bilgilerdir, size duyulan bu güveni namusunuz bilin. Size çok önemli bir hekimlik sırrı vereceğim, benim de ilk derste hocalarımdan öğrendiğim sır. “Hastanıza gülümseyin”, sırrımız bu. Unutmayın, hekimlik vefat eden hastasının cansız bedenini teslim alırken bile teşekkür edilen tek meslektir; eğer gülümsemeyi başarmış, hasta için bir şeyler yapma gayreti içinde olduğunuzu gösterebilmiş iseniz.”
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi dekanları bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencileri karşılayarak onlara tavsiyelerde bulundu.
Törende, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar da açılış dersini verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir