‘Kütahya 24 Hazirana hazır’

1151

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını bildirirken siyasi partilerin Kütahya İl Başkanları yaptıkları açıklamalarla seçime hazır olduklarını belirttiler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, yaptığı açıklamada, “Siyasetçi seçim yapmaktan, seçime gitmekten imtina etmez” dedi.
AK Parti Kütahya Teşkilatlarının seçime hazır olduğunu dile getiren Çetinbaş, “AK Parti Kütahya Teşkilatlarımız her an yapılacak seçime, ortaya koyacağı faaliyetler açısından hazır durumdadır. Seçim siyasi partiler için bir hareket alanı ve keyifli bir çalışmadır. Ben neticelerinin memleketimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.
CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise erken seçime hazır olduklarını belirtti. Şahbaz “Cumhur ittifakı ülkeyi 2019 seçimlerine kadar taşıyamayacağını anladı. Ülkenin sorunu yönetilememektir. Saray rejimi ülkeyi yönetemiyor ve bunun üzerine 2018’de erken seçimle ülkenin kaderine el koymak istiyor. Biz erken seçimden kaçmıyoruz. Ülkemizin demokrasiye kavuşması için halkın iradesinin etkili olacağını düşünüyoruz. Erken seçime varız diyoruz” diye konuştu.
MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım da, “Yarın seçim olacakmış gibi gereken çalışmaları yapıyorduk. Seçimlerin öne alınması da bizler için çok önemli. Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu konjektör bunu gerektiriyor. Şuan ulusal bazda bir milli ittifak söz konusu. Bu ittifaka zarar vermek isteyenler, bu ittifakı farklı bir noktaya çekmek isteyenler ya da yerel seçimleri sebep bilip bunu farklı bir noktaya getirmeye çalışanlar var. Bunlara müsaade etmeden genel seçimin öne alınması bizce de en doğrusudur. Biz de Kütahya il teşkilatı olarak seçimlere hazırız. Genel başkanımız bundan yıllar öncesinde de yapılan seçimlerde de erken seçim startı vermiş ve seçimler erkenden yapılmıştır. Öyle zannediyorum ki, genel başkanımızın bir kez daha erken seçimin tarihini belirleyen isim olmuştur” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir