Yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için ‘imza kampanyası’

1103

Sosyal medyada yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için grup kuran bir vatandaş, şimdi de imza kampanyası başlattı. İmza Kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
.
YERLİ OTOMOBİL GRUBUNDAN İMZA KAMPANYASI

Grup kurucusu Kenan Uzman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobil için yapılan girişimlerin hemen ardından 2015 yılında sosyal medya üzerinden “Yerli otomobil Kütahya’da üretilsin” adıyla grup kurduğunu ve bu grubun kısa sürede yaklaşık 90 bin üyeye ulaştığını belirtti.
Sonrasında çeşitli girişimlerde bulunarak bunun için çalışma başlattığını, ancak ilgililerden çok fazla bir destek görmediğini dile getiren Uzman, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın yerli otomobilin üretimini yapacak ‘babayiğitler’i açıkladıktan sonra bizim grubumuzda da hareketlilik başladı. O güne kadar hiçbir açıklama yokken o günden sonra yerel yöneticilerimiz, siyasilerimiz, iş dünyamız bununla ilgili açıklamalarda bulunmaya başladılar. Buna çok sevindik. Amacım, kimseyi eleştirmek, yermek değil. Tüm Kütahya’nın, valiliğimizin, belediyemizin, milletvekillerimizin, üniversitemizin, ticaret odamızın eleştirileri bir kenara bırakıp bu iş için birlikte hareket etmesi lazım.”

KÜTAHYA BÜYÜK DESTEK VERİYOR

İmza kampanyasına Kütahyalılardan büyük destek geldiğini de ifade eden Uzman, “Gördüğünüz gibi imza kampanyamıza halkımızın büyük bir ilgisi ve desteği var. Bu konuda halkımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya ilgi gösteren grup üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bununla ilgili ilçelerimizde de talep var. Orada da bu iş için kampanya başlatmayı planlıyoruz. Biz canı gönülden yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesini istiyoruz”

Uzman, kampanyanın bir hafta boyunca devam edeceğini ve toplanan imzaları, kampanya bitiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için Kütahya valisi Ahmet Hamdi Nayir’e teslim edeceğini de sözlerine ekledi.

Kampanyayı destekleyen çok sayıdaki vatandaş da Kütahya’nın kalkınması için yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesini istediklerini ifade ettiler.
Bu arada, vatandaşların yanı sıra Kütahyaspor kulübü başkanı Ahmet Tekdemir de futbolcularla birlikte imza standını ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir