DAMAKLAR ŞENLENiYOR

261

Yöresel lezzetler, Kütahya’da bu yıl ilki düzenlenen gastronomi festivalinde vatandaşların damaklarını şenlendirirken Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla da birçok etkinlik Kütahyalılarla buluşturulacak.

YÖRESEL LEZZETLER DAMAKLARI ŞENLENDİRİYOR
Kütahya’nın tarhanası, helvası, tatlısı, baklavası, Erzurum’un çağ kebabı, Adana’nın şiş kebabı, Hatay’ın künefesi, acılı ekmeği, Gaziantep sofrası, Kayseri ve Afyon’un sucuğu, Gümüşhane’nin pestili, kömesi, kokoreç ve daha birçok lezzetin yanı sıra kitaplar, hediyelik eşyalar Kütahya Gastronomi Festivalinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nin (TÜRES) Kütahya’daki çeşitli kurumların desteğiyle düzenlediği Gastronomi Festivali Zafer Meydanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.
Zafer Meydanı’ndaki festivalde stant açan birçok restoran, işletme ve firma, Pazar akşamına kadar lezzet şöleni yaşatacak.


YERİ VE SATIŞ FİYATLARI ELEŞTİRİLİYOR
Şehrin merkezinde kurulduğu için zaman zaman eleştirilere maruz kalan festivali ziyaret eden binlerce kişi satışa sunulan birçok yörenin lezzetlerini tanıma ve tatma imkanı buluyor.
Birçok kişi belki de hayatlarında ilk kez cağ kebabı ve diğer yöresel lezzetleri denerken bazı vatandaşlar satışa sunulan ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğundan dem vurdu. Fiyatları yüksek bulan bazı vatandaşlar festivalin son günlerinde firmalardan indirim beklediklerini dile getirdi.


HEDİYELİK EŞYA, KOZMETİK ÜRÜNLERİ VE KİTAPLAR DA İLGİ GÖRÜYOR
Festival kapsamında birçok stantta hediyelik eşya, kozmetik ürünler ve kitaplar da satışa sunuluyor. Simav’ın kestanesinden yapılan birçok kozmetik ürün ve Simav yöresel reçeller, marmelatlar, Gediz tarhanası, Domaniç ekibinin gözlemeleri büyük ilgi görüyor.
Kitap satışının da yapıldığı festivalde stant açan birçok kitapevi, binlerce çocuk ve yetişkin kitaplarını festivale özel indirimlerle satışa sunduklarını belirtti.
Festivalde ayrıca Türk Mutfağı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler, gösteriler ve konserler de düzenlenecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir