‘Kütahya yeniden tek yürek oldu’

107

Belediye Kütahyaspor’un yarı finalden şanssız ve hakem hataları nedeniyle elendiğini belirten Kulüp Başkanı Osman Altınkaya, “Tüm Kütahya’dan ve camiamızdan özür diliyoruz” diyerek Kulüp Başkanlığı görevini aldığı süreçten bugüne kadar Kütahya’nın tek yürek olması için çabaladığını söyledi.

Altınkaya, Erbaa deplasmanı ardından gazetecilere yaptığı açıklamada yerel seçimlerin sonrasında takımı sahipsiz bırakmamak adına kulüp başkanlığı görevini devraldığını hatırlattı.
Görevi en iyi şekilde yapmanın gayretinde olduklarını belirten Altınkaya, şunları söyledi: “Play-Off maçları öncesinde şehrin tüm dinamiklerini, önde gelenlerini bir araya getirmek için büyük bir çaba gösterdik. Bunu belki de tarihimizde bir ilk olarak başardığımızı düşünüyorum. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Normal sezonda ligi 6’ncı sırada bitirdikten sonra ilk turda deplasmanda Silivri’yi ve ardından da ikinci turda Kuşadası’nı iki maçta da yenerek yarı finale çıktık. Yarı finalin ilk maçında evimizde Erbaa’yı 2-1 mağlup ettik. Rövanş maçına kadar oynadığımız 4 maçı da kazanarak finale çıkmak hedefiyle Tokat Erbaa deplasmanına gittik. Bu maçta ise hakem hataları ve belki de şanssızlık nedeniyle finale çıkamadık. Bu noktada tüm Kütahya’dan ve camiamızdan özür diliyoruz. Ama kaybetsek de pes etmeyeceğiz demiştik. Bunu başardığımıza inanıyorum.”


KÜTAHYA TEK YÜREK OLDU
Kulüp Başkanlığı görevini aldığı süreçten bugüne kadar Kütahya’nın tek yürek olması için çabaladığını söyleyen Başkan Altınkaya: “Bugüne kadar sportif anlamdaki sürecinin yanında bir de çok önemli bir gönül kazanma süreci yaşadık. Sayın Valimiz Musa Işın, Kütahya Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Tugay Komutanımız, Jandarma Komutanımız, Siyasi Parti İl Başkanlarımız ve daha niceleri bizlere tam destek verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 30 yıl sonra TÜGİK ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın önce Erbaa ile oynanan ilk maça gelmesi bu gönül sürecinin en önemli kazanımlarından birisi oldu. Erkan Güral Başkanımız, bizleri Erbaa’da oynanan ikinci maçta da yalnız bırakmadı Otelde, soyunma odasında, maç toplantısında, tribünlerde bizlerle birlikteydi. Kısacası bizi her anımızda yalnız bırakmadı. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.”


ALTINKAYA’DAN TEŞEKKÜR
Açıklamasını Belediye Kütahyaspor kulübünün yanında olanlara teşekkür ederek sonlandıran Altınkaya, “Erbaa’daki rövanş maçında yanımızda olan ve kalpleri bizimle birlikte atan Emniyet Müdürümüz Hakan Sıralı, Valilik Özel Kalem Müdürümüz Hüsamettin Aydın, Kütahyalı iş insanı İlker Olgun, TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Belediye Meclisi Üyesi Zafer Bintepe ve son olarak Erkan Başkanımızın oğlu Demir Nafi Güral’a da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin Kütahya için hep sürmesi dileklerimle, son olarak teknik heyetimize, sporcularımıza, kulüp çalışanlarımıza ve taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir