Kütahya’da istihdam garantili kadın kaynakçı eğitimi düzenlenecek

412

Kütahya’da düzenlenecek olan kadın kaynakçı eğitimleri ile kadınların istihdamı artırılacak.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve İstanbul Gedik Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, “Kadın Kaynakçı Eğitimi” düzenlenecek.
Sanayinin önemli iş kollarından biri olan ve özen ve yoğun emek isteyen kaynakçılık için eğitimler verilecek. Türkiye’de kaynakçı açığının ve iyi ücretlerle istihdam potansiyelinin yüksek olduğu gerçeğinden hareketle, kadınlara, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol kapsamında Gedik Eğitim Vakfı ile ücretsiz kaynakçılık eğitimleri verilecek.
Gedik Eğitim Vakfı’nın uzman eğitmenleri tarafından verilen Kadın Kaynakçılık Kursları, haftanın 5 günü toplamda 90 saatlik hem teorik hem pratik eğitimlerden oluşacak.
22 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ve başvuruları 17 Nisana kadar devam edecek eğitim sonunda, eğitime katılan kadınlara katılım sertifikası verilecek.
Konuyla ilgili KÜTSO’dan yapılan açıklamada, “Bu proje ile kadınlarımıza meslek edindiriyor onları istihdama katıyor, toplum içindeki itibarlarını arttırıyoruz. Meslek ve iş sahibi olmak isteyen tüm kadınlarımızı bekliyoruz” denildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir