PLANLI TARIMA
ÖNEMLİ DESTEK

223

Kütahya’da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla belirlenen iki pilot köyde uygulanacak nohut üretim sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında üreticilere hibe desteği ile alım garantisi verilecek.

Vali Musa Işın’ın katılımıyla düzenlenen, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılında uygulamaya koyduğu sözleşmeli üretim sistemini yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında çiftçilere tohum, ekipman ve ilaç desteği sağlanacağı belirtildi.
Vali Musa Işın, planlı tarım için önemli çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu proje ile birlikte Kütahya’da nohut üretimini artırmayı ve çiftçilerimizin gelirlerini yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Eynegazi ve Yüreğil köylerinin pilot köy olarak seçildiği sözleşmede pilot köylerde üretilen nohut Kütahya Ticaret Borsası tarafından garanti altına alınacak. Üreticiler, ürettikleri nohut için pazar aramak zorunda kalmayacak.
Hayata geçirilecek sözleşmeyi üretici Osman Oynak ve Korkmazlar Gıda ve Taş. San. ve Tic. A.Ş. temsilcileri imzaladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından pilot olarak belirlenen köylerde talepte bulunan 42 çiftçiye sözleşme kapsamında yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Toplamda 890 dekarlık alana ekilecek olan nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
Sözleşme törenine Vali Musa Işın’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir