SUÇLARLA MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

588

Kütahya Valisi Işın, kentte yürütülen asayiş çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kütahya’nın asayiş ve güvenlik konusunda huzurlu bir kent olduğunu, asayiş bakımından, olayın türüne ve geçen seneye göre yüzde 40-60 bir azalmanın yaşandığını belirtti.

ASAYİŞ VE GÜVENLİK KONULARI KONUŞULDU
Kütahya Valiliğindeki İl Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısına, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar ve emniyet ve jandarma birim amirlerinin katıldı.
İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç ve diğer katılımcıların da söz alarak değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda sorunlar masaya yatırıldı.


“SUÇ İŞLEME ORANLARINDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR”
Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Işın, kentteki asayiş suçları ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
İlin huzur ve güvenliğini sağlamak kendilerinin en önemli görevi olduğunu belirten Işın, şöyle konuştu: “Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak devletin asli görevlerinden birisi olduğu gibi biz de ilimizde bunu birinci öncelik olarak görüyoruz. İlimiz asayiş ve güvenlik konusunda çok şükür huzurlu bir kenttir. Biz bu huzurun bozulmasını istemiyoruz. Asayiş bakımından, olayın türüne ve geçen seneye göre yüzde 40-60 bir azalma söz konusu. Bu da emniyet ve jandarmanın çok başarılı ve özverili bir şekilde çalışmasının bir neticesidir. Uyuşturucuyla ilgili de arkadaşlarımız son derece aktif bir şekilde ve başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Türkiye’de il sıralamasında ilimiz büyükşehirler de dahil olmak üzere ilk sıralarda başarı açısından yer almaktadır.”

UYUŞTURUCUNUN KÖKÜ KAZINACAK
Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını ve bu konuda ciddi çalışmalara imza atıldığına da vurgu yapan Işın, şöyle devam etti: “Bugün emniyet ve asayiş olaylarını değerlendirdiğimizde en önemli meselenin uyuşturucu meselesi olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımız bununla başarılı bir şekilde mücadele ediyor. Ancak her zaman söylediğim gibi toplumun, sivil toplum kuruluşlarının basının uyuşturucu konusunda, özellikle uyuşturucu konusunda bize yardımcı olmaları gerekir. Devlet, emniyet ve asayiş birimlerimiz bu konuda gerekeni yapmaktadır. Ancak çocukların bundan uzak tutulması gerekiyor. Burada ailelere çok büyük güç düşüyor. Sivil toplum kuruluşlarının, basının devletimize, emniyete, jandarmaya destek vermesi gerekir. Hep birlikte huzurumuzu, güvenliğimizi sağlamak konusunda hareket ederek inşallah biz ilimizin huzur ve sükûnetini hem korumuş olacağız hem bundan sonra da daha huzurlu bir kent olma konusundaki kararlılığımızı göstermiş olacağız.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir