DEVLETTEN BiR DOKUNUŞ BEKLEYEN
HERKESiN YANINDAYIZ

285

Kütahya Valisi Musa Işın, daha önce olduğu gibi Ramazan ayı için de, ihtiyaç sahiplerine gereken yardımların yapılması ilgili birimlere talimat verdiğini, kimsenin Ramazan ayında da aç ve açıkta kalmaması için çalıştıklarını bildirdi.

HİÇ KİMSE RAMAZAN-I ŞERİF’TE, “BEN SAHURUMU YAPAMIYORUM, İFTARIMI AÇAMIYORUM, GIDAMI ALAMIYORUM” DEMESİN”
Vali Işın, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olsun veya olmasın gerçekten de ihtiyacı olan herkese yardım edileceğini belirtti.
Devlet olarak milletin vatandaşın her zaman yanında olduklarını dile getiren Işın, şunları söyledi: “Ramazan ayında bırakın aç yatmayı, evinde gıdası olmayan hiç kimse kalmayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olanlar var, olmayanlar var ise onları da tespit edin. Ne kadar ihtiyaçları varsa gıda götürün. Hiç kimse Ramazan-ı Şerifi, “Ben iyi sahurumu yapamıyorum, iftarımı açamıyorum, gıdamı alamıyorum” demesin. Bizim sofralarımıza benzer onların da sofralarında yiyecekler olsun.”


“DEVLETTEN BİR DOKUNUŞ BEKLEYEN KİM VARSA BİZ ONLARIN YANINDAYIZ”
Devletten dokunuş bekleyen herkesin yanında olduklarını da kaydeden Işın, şöyle devam etti: “Biz devleti temsil edenler olarak üç şeye kefiliz. Birincisi hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Sokakta, orada, burada kimse yatmayacak. Evsiz, barksız olmayacak. İkincisi, “Ben çocuğumu okutamıyorum, çocuğum kazandı ama maddi durumumdan dolayı okutamıyorum” demesin, dememeli, biz buradayız, bize gelsin. Üçüncüsü de, “Ben hastayım, ameliyatımı yaptıramıyorum, tedavimi olamıyorum” demesin, yine biz devlet olarak buradayız. Yaşlılarımızı, yetimlerimizi, dul kadınlarımızı, engellilerimizi, şehit ve gazilerimizin ailelerini asla yalnız bırakmayacağız. Devletten bir dokunuş bekleyen kim varsa biz onların yanındayız.”

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Kütahya’da göreve başladığı ilk gün de, “Kimse aç yamayacak, dilenciliği bitireceğiz” dediğinde birilerinin bunu yadırgadığını da aktaran Işın, “Burada dilenci de muhtaç da olmasın. Bizim amacımız da o. Devletin varlık sebebi bu. Ama maalesef oluyor. Türkiye’de büyük bir deprem oldu, hakikaten asrın felaketiydi. 13 buçuk milyon insanımız direkt olarak bundan etkilendi. Böyle bir felaketi kimse kaldıramazdı. Ama bizim buradaki yatırım programlarımızda hiçbir değişiklik yok. Kütahya’da 2024 yılında yatırım yapılacak, temel atılacak yaklaşık 8 milyarlık bir yatırım var. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir