‘BU ÜLKE İÇİN GAYRETİ OLANI SIRTIMIZDA TAŞIRIZ’

656

Kütahya Valisi Musa Işın, “Bu ülke ve Kütahya için iki tuğlayı üst üste koyanın bizim yanımızda, başımızın üzerinde yeri vardır. Kimin küçücük bir gayreti varsa, heyecanı varsa, bu ülke için, bu halk için bir şey yapıyorsa biz onu sırtımızda taşırız” dedi.

“KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI”
Vali Musa Işın, işadamları tarafından İl Özel İdaresine bağışlanan araçların hizmete alınması ve İl Genel Meclisinin 5 yıllık dönemin son toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya’da yöneticilerin uyum içerisinde Kütahya menfaatine hizmet ettiğini belirtti.
İl Genel Meclisi ile yaklaşık yedi kadar birlikte çalıştığını ve çok güzel işlere imzalar atıldığına vurgu yapan Vali Işın, şunları söyledi: “Rabbim nasip ederse nisan ayında yeni bir beş yıllık bir dönem için tekrar meclisimiz teşekkül edecek ve burada birlikte olacağız. Meclisimizle yaklaşık 7 ay çalıştık ve meclisimiz gerçekten de Kütahya için güzel işler yaptı. Bu nedenle de meclisimi tebrik ediyorum. Böyle bir meclisle çalışmak benim için bir şereftir. Açıkça söyleyeyim, bu çalışma aynı zamanda bizim çalışma heyecanımızı ve şevkimizi artırmıştır. İnşallah bundan sonra da ilimiz için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İl Özel İdaresi Türkiye’de onuncu sıradadır. Hakikaten kamu kaynakları rasyonel bir şekilde kullanılmaktadır. Bundan dolayı da ilimize çok büyük hizmetler yapmaktadır. Bundan dolayı da birçok mutluyuz. Ayrıca sayın milletvekillerimiz de siyasi parti gözetmeksizin bütün siyasi bileşenlerle birlikte Kütahya’mıza hizmet etmelerinden dolayı da mutluluğumu ifade etmek isterim.”


“GÜZEL BİR BİRLİKTELİKLE KÜTAHYA’YA GÜZEL İŞLER KAZANDIRILDI”
Kütahya’daki yöneticilerin birlikteliğinin de çok önemli olduğuna işaret eden Işın, şöyle devam etti: “Birçok yerde bu birlikteliği görmek çok zordur. Ama Kütahya’mızda farklı farklı, şahsi çıkar ve siyasi mülahazalar bir tarafa bırakılarak hep birlikte bu görevin getirmiş olduğu ağırlığa layık olarak hizmetler hep birlikte yapılmaktadır. Bu da bizim asaletimize uygun bir hal ve harekettir. Sayın milletvekillerimiz bizlerle görüşüyor. Belediye başkanımız, diğer partilerimizle birlikte belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri olsun hakikaten hep birlikte burada olumlu ve yapıcı bir hava var. Güzel bir atmosfer var. Bu atmosferin getirisi de Kütahya’ya yansımaktadır. Bundan dolayı da mutluyuz. Ayrıca iş adamlarımızın, müteşebbislerimizin katkısı oldukça fazladır. İş adamlarımıza da buradan şükranlarımı arz ediyorum. Burada da özellikle son beş altı aydır yapmış oldukları bağışlar, İl Genel Meclisi başkanımızın bu konudaki teşebbüs ve gayretleriyle her türlü teşekkürü hak etmektedirler. Bugün itibariyle biraz önce aşağıda birlikte hizmete alımlarını yaptığımız araçların toplam değeri 75 milyon. Ayrıca daha gelecek olan araçlarımız var. Ben göreve başladığımda basın açıklamalarında şunu söylemiştim. Bizim yapacağımız her şey açık ve şeffaf olacaktır. Yaptığımız her şey açık, aleni, şeffaf, kamuoyunun bilgisine sunulabilecek işler yapıyoruz. Bu meclisin, özel idarenin yönetiminin hiçbir gizli kapaklı icraatı yoktur. Vatandaşlarımızın bağışları takdire şayandır. İş aleminin ve müteşebbislerin ve bağışçıların da kamu tarafından bilinmesine de tabii ki çok önemlidir. Bu ülke için kim ne yapıyorsa halk tarafından bilmesinde fayda var. İki tuğlayı üst üste koyanın bizim yanımızda, başımızın üzerinde yeri vardır. Kimin küçücük bir gayreti varsa, heyecanı varsa, bu ülke için, bu halk için bir şey yapıyorsa biz onu sırtımızda taşırız.”


“ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM ETTİK”
Meclisin son toplantısında veda konuşması yapan İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura ise, “Bilindiği gibi 546 köyümüz ve 100 bağlısına altyapı üst Yapı hizmeti götüren, ayrıca ihtiyaç halinde tüm kamu kurumlarına ve protokol dahilinde tüm belediyelerimize hizmet etmeye çalışan özel idaremiz için araç ve makine parkı çok çok önemli. Geçmiş yıllarda büyük çapta yenilediğimiz ve güçlendirdiğimiz filomuza her yıl yeni araç ve iş makineleri ilave ederek güçlü ve sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz. Bu yıl da araç parkımıza 1 adet grayder, 1 adet forklift, 1 adet silindir, 2 adet beko loder, 1 adet yükleyici’yi hibe olarak araç parkımıza kazandırdık ve devam eden görüşmelerimiz ve nakdi bağışlarımız var. Devlet Malzeme ofisinden 6 adet Fiat Fiorino, 1 adet grayder, alarak araç parkımıza kazandırdık. Araç parkımıza kazandırdığımız araçlar ile köylerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Allah kazasız belasız hizmetler vermeyi bizlere nasip etsin inşallah.” dedi.


“HEPİNİZDEN HELALLİK İSTİYORUM”
Meclisin 2019-2024 hizmet dönemini Cuma günü sonlandıracaklarını ve herkesten helallik istediğini de kaydeden Özcura, “Bu süreçte çok güzel hizmetlerin altına imza attığımızı düşünüyorum. Bu süreçte desteğini her zaman hissettiğimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Valimiz Musa Işın’a, Milletvekillerimiz, Sayın Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir’e, muhtarlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza, İl Özel İdaresi personelimize şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir hesap içine girmeden yalnız hizmet etmek gayesiyle çalıştım. Bana bunu nasip eden Allah’a sonsuz şükürler ediyorum ve ona sığınıyorum. Bu arada istemeden yapmış olduğum hatalar olabilir hepinizden helallik istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, araçları bağışlayan işadamlarına ve İl Genel Meclisi üyelerine plaket takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir