TARIMDA HİBE YAĞMURU

439

Kütahya’da tarım arazilerinin daha verimli kullanılabilmesi ve verimin artırılması için 4 yeni hibeli projelerin başladığı bildirilirken verilecek desteklerle çiftçilere önemli destekler sağlanacak.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Kütahya’nın tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmek amacıyla 4 yeni hibeli proje ile çiftçilere önemli destekler sağlanacak.
Projelerle nohut, ayçiçeği, sorgun sudan otu, seraların üst örtülerinin yenilenmesi konularında üreticilere destek verilecek.
Projelerle ilgili Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Nohut Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile toplam 170 ton nohut tohumu, 13 bin 600 dekar alana dağıtılacak. Ayçiçeği Üretiminin Geliştirilmesi Projesi de yüzde 50 hibe desteği ile yürütülecek. Projede 666 torba ayçiçeği tohumu, 13 bin 320 dekar alana ekilmek üzere dağıtılacak. Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesinde ise yüzde 75 hibe desteği ile 4 ton tohum 2 bin dekar alana ekilecek. Seraların Rehabilitasyonu Projesi, sera üretimini modernize etmek ve daha verimli hale getirmek amacıyla yüzde 50 hibe desteği ile yürütülecek. Bu çerçevede 150 dekar alandaki seraların üst örtülerinin yenilenmesi için toplam 52.5 ton sera örtü naylonu dağıtılacak.”
Başvuruları 26 şubatta başlayan projelere 1 marta kadar başvuru yapılacağı da belirtilen açıklamada, projeler hakkında detaylı bilgi almak için ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iletişime geçilebileceği de kaydedildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir