Şehide son görev

240

Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Kütahyalı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş (39) memleketi Altıntaş’ta dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinde aracın devrilmesi sonucu Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş’in şehit haberi, Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünde oturan ailesine verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan Necmettin ve Necla Özkardeş çifti ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.


ASKERİ UÇAKLA ZAFER HAVALİMANINA GETİRİLDİ
Askeri uçakla Zafer Havalimanı’na getirilen şehit Mustafa Özkardeş’in naaşı, Vali Musa Işın, milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Ali Fazıl Kasap, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, şehidin yakınları ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.


DUA VE GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şehit Özkardeş, daha sonra Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyündeki baba ocağına getirildi.
Şehidin naaşı, baba evinde helallik alınmasının ardından köy camisine getirildi.
Caminin bulunduğu meydanda düzenlenen cenaze töreni, ikindi namazına müteakip başladı. İl Müftüsü İrfan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası helallik alındı. Silah arkadaşlarının omuzlarına alınan şehit Özkardeş’in naaşı dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra kent protokolü ile çok sayıdaki vatandaş katıldı.


“MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ”
Milli Savunma Bakanlığı, şehit Özkardeş için açıklama yaparak başsağlığı diledi. Yapılan açıklamada, ”Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde, 11 Şubat 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Onb. Mustafa Özkardeş meydana gelen araç kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri yer aldı.
Yaklaşık 6 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan Özkardeş’in, nişanlı olduğu ve ağustos ayında evlenmek için düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir