‘BELEDİYECİLİKTE TECRÜBELİYİZ
BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ’

454

Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında ismi Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Osman Gezgin, “Kütahya’da yapılacak bütün projelerle ilgili, akla ne geliyorsa belediyenin her alanında biz elhamdülillah tecrübeye sahibiz. Biz bu işi biliyoruz ve geliyoruz” dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE ÖNEMLİ BİR DESTEK BEKLİYORUZ”
Parti genel merkezinin Kütahya Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin hemen ardından Kütahya’da çalışmalarına hızla başlayan Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan adayı Osman Gezgin, gazetecilerle bir araya geldi.
Burada adaylık süreci ve hayata geçireceği bazı projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Gezgin, 14 Mayıs seçimlerinde Kütahya’nın kendilerine önemli bir destek verdiğini, bu desteği yerel seçimlerde de artarak devam edeceğini beklediklerini belirtti.


GENEL MERKEZİN GÖZÜ KULAĞI KÜTAHYA’DA
Yeniden Refah Partisi olarak 14 Mayıs’ta Türkiye genelinde önemli bir başarıyı Kütahya’da yakaladıklarını aktaran Gezgin, şunları söyledi: “14 Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi çok ciddi bir başarıya ulaşmıştı. En önemli başarı da Kütahya’da sağlanmıştı. Bu da hemşerilerimizin sayesinde olmuştu. Kütahya genelinde yüzde 7,5, Kütahya özelinde de yüzde 10 gibi bir oy oranı alarak Yeniden Refah Partili iller arasında biz Kütahya olarak dördüncü sırada yer almıştık. Bu nedenle partimizin genel merkezinin gözü ve kulağı Kütahya’daydı. Ankara, İstanbul ve İzmir ittifak görüşmelerinin odağında da her zaman Kütahya vardı. Bu nedenle Kütahya’da bizim zamanı biraz daha iyi kullanma ve takip etme gibi bir süreç oldu.”


“ÇALIŞMALARIMIZA HIZLICA BAŞLADIK”
Yerel seçimler için parti genel merkezi ile liderleri Fatih Erbakan’ın teveccühü ile belediye başkan adayı olarak açıklandığını da kaydeden Gezgin, şöyle devam etti: “Genel merkezimizin ve liderimizin teveccühüyle bizim aday gösterilmemiz uygun görüldü. Milli görüş anlayışında göreve talip olunmaz, görev verilir ve o görev layıkıyla yerine getirilir. Yeniden Refah Partisi olarak adayımız en son açıklandı ancak geç kalmış sayılmayız. 14 Mayıs seçimlerinin kararı verildiğinde seçime 42 gün vardı. Dolayısıyla biz 42 günlük bir süreç içerisinde ilçeler ve köyler dahil olmak üzere seçim çalışmalarımızı en ücra noktalara da ulaşarak en başarılı seçim propagandamızı yapmıştık. Bunlar da sonuç itibariyle vatandaşın da teveccühüyle rakamlara yansımış oldu. Bugün itibariyle de seçimlere yaklaşık 50 günlü bir süre var. Allah’ın izniyle kısa sürede bu şehrin her noktasına ulaşarak çalışmalarımızı yaparız. Adaylığımız açıklandığı andan itibaren de çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Zaten teşkilatlanmalarımız buna müsait.”


“PROJELERİ YILLARCA YAŞAYAN BİR BAŞKAN OLACAĞIZ”
“Biz seçilmemiz halinde uzun yıllar boyunca projeleri yaşayan bir belediye başkanı olmayı hedefliyoruz” diyen Gezgin, “Bizim en güçlü dayanağımız belediyecilik tecrübemizin olması. 2004 yılından 2014 yılına kadar Bilecik’te yapmış olduğumuz Belediye Başkan Danışmanlığı Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevlerimizde, bugün Kütahya’da gündeme gelen birçok projenin başlangıcından sonuna kadar uygulama fırsatı bulmuş olduk, tecrübemizi edindik. Sonrasında bu projelerin yaşayışının ne şekilde gittiğini rahatlıkla görüp tecrübe edebildik. Bugün Kütahya’da bir kapalı Pazar yerinden bahsediyorsak 2007 yılında Bilecik’te 12 bin metrekarelik bir kapalı pazaryerinin yapılmasını, etrafının duvarlarla çevrilip market arabalarıyla içinde gezilebilen, kamera sistemi ile takip edilen ve pazarcı esnafının tezgah açma alanının ne kadar alanda olması ile ilgili bir projeyi yapmıştık. Bunun bütün detaylarını biliyoruz. Yine Bilecik’te yaptığımız ve özellikleri bakımından Türkiye’de sadece iki tane olan Kültür Kongre Merkezi’nin başından sonuna kadar planlanmasından projenin uygulanmasına kadar hepsini yaptık.” diye konuştu.


“BELEDİYENİN HER ALANINDA ELHAMDÜLİLLAH TECRÜBEYE SAHİBİZ”
Kütahya için akla gelebilecek her projeyi uygulama tecrübelerinin olduğunu da kaydeden Gezgin, “Dolayısıyla Kütahya’da bütün yapılacak projelerle ilgili, plaza projeleri, altyapı üstyapı, mahalle konakları ve akla ne geliyorsa belediyenin her alanında biz elhamdülillah tecrübeye sahibiz. Vatandaşlarımızın teveccühü olursa ve bizden yana tercih kullanırlarsa biz 1 Nisan sabahı mazbatayı aldığımız gün, belediye ile ilgili çalışmalara hemen başlayacağız Allah’ın izniyle. Bizim en büyük güvendiğimiz güç Yeniden Refah Belediyeciliği. Genel merkezimizde çok ciddi bir kadro var. Biz her zaman söylüyoruz. Bizim projelerimiz ayakları yere basan projeler olacak. Kütahya Belediyesinin bütçesinin ne olduğunu, borçlarının ve alacaklarının ne olduğu biz çok çok iyi biliyoruz. 2014 yılının ve 2019 yılının ilk günlerinde yaşandığı gibi “Kütahya Belediyesinin şu kadar borcu varmış, dolayısıyla sizden 6 ay gibi bir zaman istiyoruz” gibi söylemlerle bizde karşılaşmazsınız. Bizim projelerimiz gerçekten Kütahya’nın ihtiyacı olan projeler olacak. “Ilıca’ya Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapacağız” gibi kendi alanımızın dışında projelerle karşılaşmayacaksınız. Biz Sağlık Bakanlığı değiliz. Biz görev ve yetki alanımızı çok iyi biliyoruz. Konuştuğumuz her bir proje nokta atış, söylediğimiz yer Kütahya Belediyesinin mülkü olur. Açıklayacağımız projelerin maliyetlerini çok iyi biliyor olacağız ve Kütahya Belediyesinin bütçesiyle kıyaslandığında bunların yapılabilirliliğini veya yapılamazlığını herkes çok rahatlıkla görebilecek.” ifadelerini kullandı.


“KÜTAHYA’DA NEYE İHTİYAÇ VAR ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Kütahya’nın en önemli problemlerinden birinin yaşam kalitesinin düşük ve sosyal hayatın zayıf olması olduğuna işaret eden Gezgin, “Sosyal hayat olmadığı için gelişim olmuyor, gelişim olmadığı için de sosyal hayat gelişmiyor. Kütahya bir kısır döngü içerisinde dönüp duruyor. 2014 yıllarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin öğrenci sayısı 52 binlerdeyken aradan 10 sene geçmesine rağmen bu sayı 28 binlere geriledi. Kütahya olarak tercih edilemiyoruz. Yeni tesisler açılmıyor, Kütahya’mız gelişmiyor. Öğrencinin kaliteli zaman geçireceği sosyal alanlarımız yok. Esnafımızın bundan faydalanamıyor. Sanayimiz gelişiyor diyoruz ama fabrikalarda çalışacak olan beyaz yakalı arkadaşlar, aileleri burayı tercih etmediği için Kütahya’da yaşamıyorlar. Ne kadar maaş verirlerse versinler sanayicimiz bunları elinde tutamıyor. Biz bu konu üzerinde de Allah nasip ederse yoğun bir şekilde çalışmalar yapacağız. Biz görevde olmadığımız halde projelerimizi açık yüreklilikle herkese açıklıyoruz. Birileri yapsın, Kütahya faydalansın diye geçmiş dönem belediye başkanlarıyla projelerimizi paylaşıyoruz. Birlikte çalışalım, projelerin bizim olduğunu kimse bilmesin, siz yapın dedik. Ama hiçbirinden cevap alamadık. Allah nasip kısmet ederse biz gelinde bu projeleri kendimiz yapacağız. Biz esnafımızla, halkımızla iç içeyiz. Neye ihtiyaç var biliyoruz. Kütahya’da yaşanan sıkıntıları herkesle birlikte biz de yaşıyoruz. Trafikteki sıkıntıyı herkes gibi şoför Osman olarak biz de yaşıyor. En nihayetinde yaşanabilir bir Kütahya, yaşam kalitesi artırılmış bir Kütahya’yı görev sürecimizde görmüş olacağız.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir