Bu proje arıcılığı geliştirecek

197

Kütahya’da arıcılığı geliştirme projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerin devam ettiği bildirildi.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen eğitimlerden 33 kursiyerin faydalanıyor.
Eğitim faaliyeti ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eğitimler sonunda arıcılara yüzde 25 hibe destekli ekipman dağıtılacağı belirtildi.
Arıcılığın geliştirilmesinin ana amaç olduğu da kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Arıcılığı geliştirme projesi kapsamında, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Kütahya Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile İl Müdürlüğümüz Konferans Salonunda ana arı ve arı sütü üretimi kursu 33 kursiyerin katılımıyla devam etmektedir. Kurs sonunda 25 proje faydalanıcısı arıcı ile Enstitü Müdürlüğüne teknik gezi düzenlenecek olup teknik bilgiler uygulamalı olarak arıcılara gösterilecektir. Proje faaliyetleri sonunda arıcılara yüzde 25 hibeli ana arı ve arı sütü üretimi malzeme-ekipmanların dağıtımı gerçekleştirilecektir. Sonrasında faydalanıcı arıcıların arılıklarında demonstrasyon çalışmaları başlatılıp ilimizdeki arıcılara ana arı ve arı sütü üretimi hakkında bilgilendirmeler yapılarak birim kovandan verim artışı ve katma değerli arı ürünlerinin üretiminin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir