Antikalar arasında zaman yolcuğu

1986

Antikalar arasında zaman yolcuğu Kütahya’da açılan antika pazarında sergilenen ve satışa sunulan antika eşyalar ziyaretçilerini zaman yolcuğuna çıkarıyor.

Fatih Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerine her ayın son Pazar günü kurulan 2. El Eşya ve Antika Pazarı’nda, geçmiş dönemlerde kullanılan eşyalar meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Kütahya Antikacılar Derneği’nce organize edilen pazarda, plaklardan, kitaplara, dergilere, hediyelik eşyalara, zamanı yansıtan fotoğraflara ve kartpostallara, mutfak eşyalarına ve porselenlere, çevirmeli telefonlara, sigara ve çakmak gibi zamanı yansıtan koleksiyonlara, daktilolara, magnetlere, eski paralara ve daha birçok eşyaya ulaşabilmek mümkün.

????????????????????????????????????

Dernek Başkanı Adem Akgün, pazarı 8’inci kez kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İlginin her geçen gün arttığını dile getiren Akgün, şunları kaydetti: “Pazarımıza Türkiye’nin hemen her yerinden katılımcılarımız var. Hem vatandaşlarımızdan hem antika tutkunlarının ilgisi de her geçen gün artıyor. Kütahya’mıza yakışan bir şekilde pazarımızı sürdürüyoruz. İnşallah uzunca bir zaman da bunu devam ettireceğiz.”

????????????????????????????????????

Pazarda Eskişehir’den gelerek tezgah açan antika tutkunu Erdal Taşal da, antikacılığa hobi olarak başladığını söyledi. Antikacılığı severek yaptığını belirten Taşal, “Antika eşya koleksiyoneriyim. Oluşturduğum koleksiyonuma ait bazı eşyaların satışını yapmaktayım. Tezgahımda kasetler ve kasetçalarlar, tespihler, süs eşyaları gibi ürünler, eşyalar bulunuyor” dedi.

Eşiyle birlikte Antalya’dan gelerek pazarda tezgah açan Cennet Topaloğlu ise ilgiden oldukça memnun. “Bizi bu Pazar da yalnız bırakmayan Kütahya halkına çok teşekkür ediyorum” diyen Topaloğlu, “Antika üzerine hediyelik eşyalar, dekoratif ürünlerin satışını yapıyoruz. Tezgahımızda 100 ila 5-6 bin liraya kadar antikalarımız mevcut. Her bütçeye uygun antika eşyalar bulunduruyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazarı gezerken duygulandığını aktaran vatandaşlardan Necip Erdem ise, “Pazarı hemen her kurulduğunda ziyaret ediyorum. Pazar sayesinde geçmişe bir yolculuk yapıyorum. Burada geçmişimi, çocukluğumu hatırlıyorum. Pazarın kurulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir