“Biz asla ‘enkaz devraldık’ anlayışı içinde değiliz”

813

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Akademik anlamda yaratıcılığı önceleyen, şeffaf ve özgür bir anlayışla ilerleyeceğiz. Bizden önce bu üniversitede yapılanlar da oldukça başarılı işlerdi. Biz asla ‘enkaz devraldık’ anlayışı içinde değiliz” dedi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, akademik birimlere yaptığı ziyaretleri Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler meslek yüksekokullarıyla sürdürdü.
Üniversitenin yönetimine ilişkin temel ilkelerini akademik, sanatsal ve sportif üretim, eğitim öğretime katkı, üniversite paydaşlarına katkı, toplumu aydınlatma ve eğitimci kimliği dışındaki aidiyetleri üniversite kapısının dışarısında bırakma olarak sıralayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,
“Akademik anlamda yaratıcılığı önceleyen, şeffaf ve özgür bir anlayışla ilerleyeceğiz. Bizden önce bu üniversitede yapılanlar da oldukça başarılı işlerdi. Biz asla ‘enkaz devraldık’ anlayışı içinde değiliz. Bu üniversite için taş üstüne taş koyanlar çok başarılı işler yapmışlardır. 8 milyon metrekarelik bir alandayız ve bu alanın her bölümünde önceki yönetimlerin ve sizlerin emeği ve katkısı var. Bu katkılarınızı da hayırla yad edeceğiz.
Değerli arkadaşlar, üniversitemizin bölümlerine Türk öğrencilerimizden de yabancı uyruklu öğrencilerden de büyük bir rağbet var. Bizim önceliğimiz kendi milletimizin çocukları olacak. Kapıda bekleyen Türk öğrenci varken yabancı uyruklu öğrencilere öncelik vermemiz doğru olmaz. Türk öğrencilerimizi sıralarımıza yerleştirdiktan sonra sıralarımız boş kalırsa o zaman başta gönül coğrafyamızdan, Türki cumhuriyetlerden ve hatta bu kapıdan eğitim almak için girmek isteyen herkese sıralarımız açacağız ve onları da yetiştireceğiz.
“YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİSYENLERE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”
Yabancı uyruklu öğrencilerimize ve yabancı uyruklu akademisyenlerimize kapımız her zaman açık. Onlar da bu kürsülerde eğitim verecekler, bu sıralarda eğitim alacaklar. Ancak buradaki eğitim süreçlerinin tamamına Türk kültürüne uygun bir anlayış egemen olacak. Tarihi asırlara dayanan bir medeniyete sahip olan Türklerin bugün dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma iddiası var. Bu iddianın hayata geçebilmesi için biz, akademik ve idari süreçlerimizin tamamına Türk kültürünün, Türk medeniyetinin gereklerini yansıtacağız. Giyimimizle, kuşamımızla, konuşmamızla, ders anlatma biçimimizle, oturmamızla, kalkmamızla yerleşkelerimiz içindeki yabancı uyruklu personelimize ve öğrencilerimize örnek olacağız. Onlar da bu yerleşke içinde, bu şehir içinde bizlerden ayırt edilemeyecek kadar bize benzemeliler.
Akademik ve idari personelimizle, işçilerimizle hepimiz aynı saatin dişlileri gibiyiz. Birimiz eksik olursa işlerimiz aksar. Tüm personelimiz yasal haklarını, görevlerini, yetki ve sorumluluklarını bilecek ve yaptığımız işlerde yasa ve yönetmelikler kılavuzumuz olacak. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bir gençlikle karşı karşıyayız. Günceli de takip edeceğiz ve öğrencilerimizin eğitim süreçlerinden idari işlerine kadar her işimizi çağın gerektirdiği şekilde yürüteceğiz” dedi.
Ziyaretlerinde MYO müdürlerinin birimlerinde yürütülen çalışmalar hakkında hazırladıkları sunumları izleyen Rektör Kızıltoprak, daha sonra personelle tek tek tanışarak çalışma alanları hakkında bilgi aldı.
ESMAHAN SARAÇOĞLU




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir