Şehitler dualarla anıldı

705

Kütahya’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Hava Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunma, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Üsteğmen Yaşar Dikmen, Türk milletinin bağımsızlığı uğrunda en kutsal varlıklarını feda etmekten tereddüt etmeyen şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
Dikmen, “Türk milleti, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış, nice devletler ve imparatorluklar kurmuştur. Türk milleti, devlet olmanın onuruna ve millet olmanın haysiyetine erişmiş olan büyük kutsal vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi daima bağrına basmış ve onlara sahip çıkmanın haklı gururunu taşımıştır. Bugün, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Mohaç’ta, Yemen’de, Galiçya’da, Kafkasya’da, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, Kore’de ve Kıbrıs’ta, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin günüdür” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua edilmesinin ardından protokol üyeleri kabirlere karanfil bıraktı, şehit aileleriyle görüştü.
Törende ayrıca öğrenciler de Türk bayrağı açarak şehit mezarlarında Kur’an okuyup dua etti.
Protokol üyeleri, tören kapsamında Muharip Gaziler ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şubelerini de ziyaret etti.


POLİS ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET
Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törenler Polis Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.


ANMA ETKİNLİKLERİ HEZAR DİNARİ’DE DEVAM ETTİ
Vali Vekili Mustafa Güney, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ve Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Vekili Abdullah Damcı; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü sebebiyle Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programına katıldı.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programda öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı “Çanakkale ve Şehitlerimiz” adlı oratoryo sahnelendi.
Program, Çanakkale Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği’nden getirilen toprağın Vali Vekili Mustafa Güney ve protokole teslim edilmesiyle sona erdi.


MEVLİT OKUTULDU
Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü kapsamında İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de anma programı düzenlendi. Şehitler için mevlit ve hatim duası okunan programa; Vali Vekili Mustafa Güney, protokol üyeleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir