Üniversitelere hayırlı olsun

1494

Kütahya’daki üniversitelerin 2023 yılı ödenekleri belli oldu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 2023 yılı bütçeleri toplamda 1 trilyon 221 milyon 481 bin lira olarak belirlendi.

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) 874 milyon 260 bin lira, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) de 347 milyon 221 bin lira olarak kabul edildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, bütçe ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kütahya’mıza hayırlı, uğurlu olsun. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ise şu açıklamalarda bulundu: “TBMM’de yürütülen 2023 yılı Merkezi Bütçe Kanunu görüşmelerinde KSBÜ Üniversitemiz bütçesi 347.221.000 lira olarak belirlendi. Bunun içinde 72.000.000 lira yatırım bütçesi. Milletimizin alın teri ve vergileriyle oluşan bu kaynağı en yararlı ve adil şekilde kullanacağız. Bütçemizin oluşması ve kanunlaşmasını sağlayan TBMM kurul üyesi milletvekillerimize, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız. Allah bereketi ile artırsın.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir