“Cumhuriyet milli egemenliğin en önemli temsilidir”

301

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Cumhuriyet bağımsızlıktır, demokrasidir ve nice mücadele ve kahramanlıkların sonucunda elde edilen milli egemenliğin en önemli temsilidir” dedi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, bir kutlama mesajı yayımladı.
Erbaş mesajında, “Cumhuriyetimiz çok büyük bir birlik ve beraberliğin emsali olan mücadelenin sonucunda hak edilerek 99 yıl önce kazanılmıştır. 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı meşale 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmış ve Türk Milleti milli egemenliğine kavuşmuştur.
Türk milleti benzeri görülmemiş bir dirayetle dış güçlere karşı milli birlik ve egemenliğine sahip çıkmış ve zafer elde ederek tarih sayfalarına kudretli adını yazdırmıştır.
28 Ekim 1923’te ulu önder Atatürk Çankaya Köşkü’nde; “Efendiler! Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” dediği anda, aziz Türk Milleti’nin mücadelesinin eseri ve milli egemenliğin tesisi olan Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelemişti.
Cumhuriyet, Türk Milleti’nin vatanımızın işgalini reddederek verdiği haklı mücadelesinden doğan ve her daim yaşatılacak olan, vatan düşmanlarına karşı, faziletli bir duruştur. Türkiye Cumhuriyeti Edirne’den Kars’a bölünmez toprağıyla bir bütündür ve vatan birdir.
Cumhuriyet bağımsızlıktır, demokrasidir ve nice mücadele ve kahramanlıkların sonucunda elde edilen milli egemenliğin en önemli temsilidir. Atatürk’ün de dediği gibi “Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir.” Cumhuriyet milletindir, hüküm milletin olmalıdır ve hiçbir makam milletten üstün değildir.
Cumhuriyet’e giden yolda vatanımızın işgaline karşı verdikleri savaşta hiçbir zaman pes etmeyen Türk Milleti azim ve inançla vatanımızı düşmandan temizlemiş fakat bu zafere ulaşırken ağır bedeller ödemiştir
1923’te Atatürk’ün temelini attığı Cumhuriyetimizin 100. Yılına bir yıl kala aynı heyecan, azim ve adanmışlık ile milli bekamız için çalışıyoruz ve çalışacağız. Cumhuriyet milletin en değerli hazinesidir ve milletle cumhuriyet ayrılmaz bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti geçmişten gelen kudretiyle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir.
Cumhuriyet, istiklalimizin sonsuz güvencesi ve Türk milletinin geleceğe uzanan varlığının göstergesidir. Vatanımızda bayrak inmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti bölünmeyecektir.
Türk milletinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Millî Mücadelede yer alan tüm kahramanlarımıza ve şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir