YEŞİLAY BAĞIMLILIKLA SAVAŞIYOR

423

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, basın kuruluşları ziyaretleri kapsamında gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak Yeşilay olarak yaptıkları bazı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Kütahya’da yaptığı faaliyetlerle adından söz ettiren Yeşilay Kütahya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, yönetim kurulu üyesi Avukat Betül Bengül Evirgen ile şube personeli Nimet Yazıkan ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.
Ünal, ziyaretinde Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Yönetim olarak yaklaşık bir yıldır görevde olduklarını hatırlatan Ünal, şunları söyledi: “Yeşilay; tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji gibi beş ana maddede çalışmalar yürütüyor. Okul aile birliklerini hedef alan çalışmalar yürütüyoruz. Okul Aile Birliklerinde oradaki annelerle görüşerek bağımlılıkla ilgili destek, bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Aynı anda okullara gittiğimizde gençlik komisyonumuzla gidiyoruz. Türkiye’de bunu kullanan herhangi bir Yeşilay yok. Bu konuda Kütahya olarak öncüyüz. Gençlik komisyonumuz oradaki öğrenciler için Yeşilay tanıtımı kapsamında eğlence ve aktiviteler düzenliyor.”
YEDAM faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Ünal, “Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışmalarında bağımlılık noktasında başarımız oldukça yüksek. Maalesef bağımlılık oranımızda yüksek, Tabiî ki YEDAM’ a başvuruyor danışanlarımız. Orada klinik psikologlarımızdan ve sosyal hizmet uzmanımızdan bu konuda tedavi alıyorlar. Emniyetimiz bize yönlendiriyor bağımlıları tabiî ki istemeleri şart zorunlu bir şey olmadığı için istekle gelenlerde çok daha fazla başarı oranımız var. Türkiye genelinde aslında düşük bir orandayız. Ama tabi ki Kütahya olarak daha da az istiyoruz. Uyuşturucuya bağımlılık yaşı olarak bize verilen verilerde lise olarak görünüyor. Ama ortaokulda da varsa bize işlenmiş bir veri olarak gelmedi. Bağımlılık yaygınlığı ise üniversite ve yetişkin olarak daha çok geçiyor” dedi.
Ünal, YEDAM’ın sadece bağımlılara hizmet vermediğini, bu konuda danışmanlık hizmeti almak isteyen ailelere de hizmet verdiğini belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz temsilcisi Ramazan Doğan da Ünal ve beraberindekilere teşekkür etti.
Ünal ve beraberindekiler Doğan’a, günün anısına Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan, YEDAM’da tedavi görüp bağımlılıktan kurtulanların hikayelerinin anlatıldığı “Renklerini Yeniden Kazananlar” isimli kitap ile Yeşilay Logolu kupa bardak hediye etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir