DPÜ’den İtalya Üniversiteleriyle İş Birliği Anlaşması

1786

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, İtalya’daki üç üniversitenin yöneticileriyle iş birliği anlaşmaları imzaladı.
Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Prof. Dr. Hasan Göçmez, İtalya’da üç farklı üniversitenin yöneticileriyle buluştu.
Ziyaretlerin ilk durağı olarak Roma’da yer alan Università Telematica degli Studi di Roma Unitelma Sapienza yöneticileriyle bir araya gelen DPÜ heyeti, burada Rektör Prof. Dr. Antonello Falco Biagini, Genel Sekreter Dr. Roberto Sciarrone ile İş Birliği ve Kalkınma Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Roberto Pasco di Magliano tarafından karşılandı. Ziyarette ikili iş birlikleri üzerine görüşmeler yapıldı ve protokol imzalandı.
DPÜ heyeti daha sonra Roma’da yer alan bir başka üniversite olan Università LUMSA’da Rektör Prof. Dr. Francesco Bonini ve Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Gennaro Iasevoli, Politecnico di Milano’da Dış İlişkiler Ofis Koordiantörü Prof. Dr. Davide Ponzini ile bir araya geldiler. İki ünivesitenin de uluslararası ilişkilerinin konu edildiği toplantının ardından DPÜ ile Università LUMSA arasında da ikili anlaşmalara imza kondu.
Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Göçmez’in İtalya ziyaretlerindeki son durağı, Milano kentindeki Università degli Studi di Milano Statale oldu. DPÜ’nün rektör yardımcıları Prof. Dr. Maria Pia Abbracchio ve Prof. Dr. Antonella Baldi ile buluşan Uysal ve Göçmez, burada Erasmus+ kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi.
Ziyaret dönüşü yapılan ikili görüşmeler ve anlaşmalar hakkında açıklamada bulundan Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliklerinin yanı sıra Personel Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketlilikleri için de ortak bölümler dâhilinde anlaşmalar hazırladık. Bu anlaşmaları imza sürecine kadar getirdik. Yaptığımız bu ziyaretlerle hâlihazırda ortağı olduğumuz Erasmus+ KOCATEPE ve EPO Staj Konsorsiyumları ile yürütücülüğünü Üniversitemizin üstlendiği Erasmus+DUMLUPINAR Konsorsiyumu’nun tanıtımlarını da yapma olanağı bulduk” dedi.
Prof. Dr. Hasan Göçmez ise ziyaretle ilgili “Üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkıda bulunması amacıyla yaptığımız İtalya ziyaretinde karşı kurumların Dış İlişkiler ve Proje Ofisleri ile de toplantılara katıldık. Yaptığımız görüşmelerde imzaladığımız ikili iş birliği anlaşmalarının yanı sıra gelecek provizyondaki AB projelerinde de ortaklık kurma noktasında anlaşmaya vardık” şeklinde konuştu.
DPÜ/
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir