SAVAŞ MAĞDURLARINA KÜTAHYA’DAN 6 TIR YARDIM

566

Kütahya’da “Kış Kapıda Yalnız Bırakma” kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağdurları için toplanan 6 tır yardım malzemesi, bölgeye gönderildi.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Çiniciler Çarşısı önünde düzenlenen törende, Suriye’deki savaş mağdurları için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.
Yaklaşık 2 ay önce başlatılan kampanya kapsamında bölgeye öncelikle 1 tır kömür gönderildiğini dile getiren Yenipazar, şöyle konuştu: “Suriye’den savaş dolayısıyla İdlib, Azez ve Afrin bölgesine göç etmek zorunda kalmış yaklaşık 3 milyon kişi var. O insanlar maalesef sıkıştıkları bu bölgelerde bir düzen kuramadıkları için hayatlarını genel itibariyle Türkiye’den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen yardımlarla sürdürmeye çalışıyorlar. Bu insanların bir kısmı yapılan tek gözlü briket evlerde kalıyor olsa da yarısından fazlası, kullanım ömrünü neredeyse tamamlamış ve koruma özelliğini yitirmeye başlamış çadırlarda hayatlarını sürdürüyor. Bizler bu durumu bildiğimiz için kamuoyunu bu konuda bilgilendirerek bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyamız kapsamında, üniversitelerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle topladığımız yardım malzemelerini bölgeye gönderiyoruz.
Yardım kampanyasının devam edeceğini de belirten Yenipazar, yardım olarak gönderilen 6 tırda un, kömür, kuru gıda ve giyecek yüklü olduğunu kaydetti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım Uysal da Türkiye’nin savaş mağdurlarını dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla insani yardım yaptığını ifade ederek, “Bu durum, bizim medeniyetimizin ne kadar insan odaklı olduğunu ispat ediyor. Tüm dünyanın ve insanlığın bizim medeniyetimize ihtiyacı var.” dedi.
Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla Suriye’deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere uğurlandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir