Kütahya’ya yeni hastane projesi

881

Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Belediyesine ait olan, kentin doğu bölgesinde yer alan Germiyan kampüsü genişleme alanı içindeki 72 dekarlık alanı sağlık Bakanlığının 600 yataklı bir hastane yapması için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devrettiklerini bildirdi.
Işık, yaptığı açıklamada, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin taşınacağı Germiyan Kampüsü alanı içinde Kütahya Belediyesine ait 72 dekar alanın bulunduğunu söyledi.
Söz konusu alana 600 yataklı bir hastane yapımının gündeme gelmesinden dolayı 72 dekar araziyi Mili Emlak Genel Müdürlüğüne devrettiklerini belirten Işık, şunları kaydetti: “Kampüsün genişleme alanı içinde yer alan 72 dekarlık alanı, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla 600 yataklı bir hastanenin kazandırılması gündeme geldi. Biz bu araziyi Milli Emlak’a devrettik. Yeter ki şehrimizin doğu bölgesine böyle bir hastane kazandırılsın. Onun karşılığında takas usulüyle devir teslim işlemleri tamamlandı, imar düzenlemelerini de yaptık. İnşallah bundan sonra artık Sağlık Bakanlığı nezdinde o hastanenin şehrimize kazandırılmasıyla ilgili Kütahya Belediyesi olarak çok önemli bir fedakarlığı yaptığımızı düşünüyorum. O bölgedeki 72 dekarlık alanı başka türlü de değerlendirme imkanımız da olabilirdi ama biz hastane ve sağlık yatırımı olunca, buna ön ayaklık yapmış olduk. İnşallah 2022 veya 2023 yatırım programında Sağlık Bakanlığı bu yatırımı şehrimize kazandıracak.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir