‘Bir Öğrencinin Kütahya Günlüğü’

669

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, “Bir Öğrencinin Kütahya Günlüğü” ismiyle tiyatro oyunu sahneledi. DPÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal tarafından yazılıp yönetilen oyun büyük ilgi gördü.
Türkçe Öğretmenli 4’üncü sınıfta öğrenim gören öğrenciler, Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersi kapsamında tiyatro oyunu sahneledi.
DPÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal tarafından yazılıp yönetilen oyunda üniversite eğitimi almak için farklı şehirlerden Kütahya’ya gelen öğrencilerin yerel halkla ilişkileri ile eğitim, ev ve yurt yaşamlarından kesitler anlattı. Tek perdelik komedi oyunu Bir Öğrencinin Kütahya Günlüğü, izleyicilerden tam not aldı.
Gösteri sonunda seyircileri selamlayan oyuncular, uzun süre ayakta alkışlandı.
Hezar Dinar Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro oyununa, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Cevahir, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Kütahya İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Yücesoy, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kütahya protokolünün üyeleri, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Boş koltuğun kalmadığı tiyatro salonunda pek çok seyirci oyunu ayakta izledi.
Oyunun ardından sahnede kısa bir konuşma yapan yönetmeni Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, oyunun sahnelenmesinde görev alan kurumların yöneticilerine, görevlilere, öğrencilerimize ve oyunu izlemeye gelen izleyicilere teşekkür etti.
Konuşmanın ardından sahneye davete edilen Vali Çelik, Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ı, yönetmen yardımcılarını ve öğrencileri gösterdikleri performanstan dolayı tebrik etti ve tüm sahne ekibi adına Prof. Dr. Topçuoğlu Ünal’a çiçek hediye etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir