SOSYETE PAZARI iÇiN iMZA KAMPANYASI

1377

Kütahya’da salgın sürecinde kapanan ve tekrar açılmayan sosyete pazarının yeniden açılması için imza kampanyası başlatıldı. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 10 bin kişi pazarın yeniden açılması için kampanyaya imzalarıyla destek verdi.

“SOSYETE PAZARI YENİDEN AÇILSIN” KAMPANYASI
Kütahya İşportacılar Esnaf Odası, Pazar günleri Fatih Mahallesindeki Perşembe pazarında açılan ve salgın sürecinde pandemi tedbirleri kapsamında diğer pazarlarla birlikte kapatılan, eski adı “sosyete pazarı”, yeni adı “halk pazarı” olacak olan pazarın yeniden açılması için imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu Karagöz Camisi önündeki kampanya standına vatandaşlar ilgi gösteriyor. “Sosyete Pazarının yeniden açılmasını istiyorsanız bir imza da siz atın” sloganını duyan vatandaşlar standa gelerek imza atıyor.

“ESNAFIMIZ MAĞDUR DURUMDA”
Oda tarafından görevlendirilen oda üyesi esnaflardan Yüksel Gümüş, gazetemize yaptığı açıklamada, hem esnafın hem de vatandaşın sosyete pazarının yeniden açılması için ciddi bir beklentisi olduğunu belirtti.
Pandemi şartları gereği kapatılan pazarın tekrar açılmasını istediklerini dile getiren Gümüş, şunları kaydetti: “Yaklaşık 150-200 civarında esnafımız var ve bu esnafımız şu anda mağdur durumda. Pazarımız salgın nedeniyle katıldı ancak tekrar neden açılması onu bilemiyoruz. 1 Temmuz itibariyle yasaklar kalktı ama pazarımız açılmadı. Bununla ilgili belediyeye müracaatlarımızı yaptık, belediye başkanımızla yüz yüze de görüştük. Gerekeni yapacağını söyledi ama herhangi bir gelişme olmadı. Biz de en sonunda bu yola, imza kampanyasını düzenleme yoluna başvurmak zorunda kaldık. Belediyemizden yasal izinlerimizi aldık ve 10 kadar bu kampanyayı sürdüreceğiz.”

VATANDAŞTAN KAMPANYAYA BÜYÜK DESTEK
İmza kampanyasına esnaflardan başladıklarını da aktaran Gümüş, “140 esnafımızı pazarın yeniden açılması için imza verdi. Bugün imza kampanyamızın üçüncü günü, soğuk havaya rağmen vatandaşlarımızın ilgili yoğun. Yaklaşık 10 bin vatandaşımız standımızı ziyaret ederek imza attı ve kampanyamıza destek verdi. Vatandaşımızın müthiş desteğini görüyoruz. Yaklaşık bir hafta kadar daha zamanımız var. Bu süre içinde de on binlerce imza toplayacağımıza inanıyoruz. İnşallah kampanyamızın sonuç verir ve esnafımızın ve vatandaşımızın isteği olan sosyete pazarının yeniden açılması sağlanır.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir