Ulaşım ve otopark sorunu bilimle çözülecek

452

Kütahya Belediyesi, kentin ulaşım ve otopark sorununu çözmek için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile hazırlanan protokol çerçevesinde işbirliği yapacak. Bilim adamlarının destek sağlayacağı çalışmayla kentin gelecek 25 yıllık ulaşım planı da hazırlanacak.
Belediye Başkanı Alim Işık, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, çalışmanın ‘Kütahya Ulaşım Ana Planı’ başlığıyla yürütüleceğini ve bu kapsamda üniversitelerle işbirliği yapılacağını belirtti.
Protokol çerçevesinde yaklaşık 1 buçuk yıl içinde kent merkezindeki trafik sorununa ilişkin çalışma yapılacağını dile getiren Işık, şunları kaydetti: “Özellikle alternatif yol güzergahları ve otopark sorununu, Kütahya’nın gelecek 25 yıllık ulaşımını rahatlatacak çözüm önerilerini iki üniversitemizin de değerli bilim insanlarının ortaklaşa çalışmalarıyla gerçekleştireceğiz. Yine bu protokol çerçevesinde üniversitelerimizin ilgili ana bilim dalları ve belediyemizin ulaşım hizmetleri müdürlüğüyle beraber inşallah şehrimize hayırlı bir hizmet yapmış olacağız. Zafer Meydanı projesi içinde meydanın altına tek katlı bir otopark planlıyoruz. Yıkımı yapılan eski kültür sarayı yerine ve merkez Pazar yerinin altına ikişer katlı otopark yaparak merkezdeki park sorununu hafifletmeyi planlıyoruz. Yeni rekreasyon alanlarında yapacağımız otopark kapasiteleriyle şehrin içindeki otopark sorunu hafifleteceğiz. Caddeleri mümkün olduğunca tek sıralı veya bazı caddelerimizde otopark yasaklı olacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu da hem otopark hem de ulaşımı rahatlatacak bir proje paketi.”
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal da proje içinde yer almaktan ve Kütahya’ya katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Uysal, “Bu anlamda belediyemiz ve Osmangazi Üniversitemizle Kütahya için el ele vermekten son derece memnunuz. İlgili akademisyen arkadaşlarımızın katkılarıyla Kütahya’daki ulaşım problemini kalıcı olarak çözmeyi ümit ediyoruz. Belediyemiz bu konuda istekli ve gayretli. Bu durum bize de şevk ve gayret veriyor.” dedi.
Eskişehir Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ise, “Üniversite olarak özel sektör, sanayi, kamu ve yerle yönetimlerle işbirliğini her zaman yapmaktayız. Üniversitemizin Ulaştırma Ana bilim Dalı İnşaat Mühendisliğinin Kütahya Belediyesi ile işbirliği içinde Kütahya’ya güzel hizmetler sunmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Törende, ESOGÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu proje ile ilgili sunum yaptı.
Konuşmalar ve sunumun ardından başkan Işık ile rektörler Uysal ve Şenocak, hazırlanan protokolü imzaladı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir