MHP heyeti gazetecilerle buluştu

364

“Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı kapsamında Kütahya’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinden oluşan heyet, gazetecilerle bir araya geldi.
Kütahya Belediyesinde düzenlenen toplantıyla kentte görev yapan gazetecilerle buluşan MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, MYK üyeleri Kadir Şekerci, Özgür Bayraktar ve Volkan Dudu, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, düzenlenen programların erken seçim çalışması olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine açıklama yapan Haberal, şunları söyledi: “Türkiye’nin 81 ilinde yapmayı planladığımız “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programlarını bugüne kadar 56 ilde gerçekleştirdik. Bu programla cumhur ittifakının yaptığı çalışmaları sahada anlatmak. Yaptığımız çalışmanın esas amacı dezenformasyonu önlemek. Burada arkadaşlarımızı ziyaret edip uzaktan yapılan yönlendirmelerle moral bozukluğunu bir kenara atıp motivasyonlarına katkı sağlamak. Bu çalışmaların seçim çalışmalarından daha öte bir şey var. Ziyaret ettiğimiz illerde ceplerimiz raporlarla doldu. Biz bu raporları hazırlayıp gelen başkanımıza sunacağız. Kütahya’nın eksiklerini tespit edip bunu ülke bazında da değerlendireceğiz. Bizim nasıl bir katkımız, faydamız olur bunlar için bir yol çizmiş olacağız.”
Kütahya’nın şanslı bir il olduğunu vurgulayan Haberal, “Milletvekilimiz mecliste ne konuşulursa konuşulsun sözü bir şekilde dönüp dolaştırıp Kütahya’ya getiriyor. Belediye Başkanımız bilindiği gibi siyasette, milletvekilliğinde tecrübeli. Şimdi aynı tecrübeyi başkanlığında da Kütahya’ya nasıl yansıttığı bizzat gördük.” dedi.
MYK üyesi Özgür Bayraktar da Kütahya’nın ekonomi alanında da iyi durumda olduğuna işaret ederek, “Kütahya programımız kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasıyla istişarelerde bulunduk. Kütahya’da 4 organize sanayi bölgesinin olduğu, üçünün faal, diğerinin ise yatırım aşamasında olduğuyla ilgili gayet güzel haberler aldık. İşsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu öğrendik. Kütahya ticaret ve ihracat hacmiyle üst lige yaklaşmış durumda. Sadece esnaf ve sanatkarlarımızın pandeminin etkisiyle de alakalı biraz sıkıntıları var. Çinici esnafımızın KDV oranıyla ilgili bir talepleri oldu. Onun notunu aldık, mecliste bununla ilgili bir çalışmada bulunacağız. Bizim genel kanaatimiz ve gördüğümüz kadarıyla da Kütahya’da işler çok kötü değil. Aksayan yönler pek tabi var. Ama bu sürecin ve pandeminin etkilerinin azalmasıyla hep beraber aşacağımıza inanıyorum. Kütahya’ya güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.
MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, MYK üyeleri Kadir Şekerci ve Volkan Dudu da birer konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir